Με νέο σκάνδαλο «επιστρέφει» η οικογένεια Παπανδρέου

Με νέο σκάνδαλο «επιστρέφει» η οικογένεια Παπανδρέου

Νέες φουρτούνες για την οικογένεια Παπανδρέου, η οποία επιστρέφει στην πολιτική επικαιρότητα με αφορμή τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη μητέρα του πρώην Πρωθυπουργού να εμπλέκεται στη «λίστα Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με τις εφημερίδες «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και «ΒΗΜΑ της Κυριακής», το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου αναφέρεται στη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Το όνομα της μητέρας του πρώην Πρωθυπουργού συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, έπειτα από την ένορκη κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, ο οποίος ενώπιον των δύο οικονομικών εισαγγελέων υποστήριξε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τη «λίστα Λαγκάρντ» στην υπηρεσία του, δύο διευθυντές του ανέφεραν το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ως της γυναίκας-μυστήριο με τις καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ.

Σκληρή ήταν η απάντηση της οικογένειας Παπανδρέου, η οποία με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις (μία του πρώην πρωθυπουργού και μία της μητέρας του) κατηγόρησε τις δύο εφημερίδες για «πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Σήμερα τόσο το «Πρώτο Θέμα», όσο και το «Βήμα της Κυριακής» εξέδωσαν με τη σειρά τους ανακοινώσεις-απαντήσεις για το θέμα.

«ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να δημοσιεύσει όσα περιλαμβάνονται στην σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ δικογραφία, η οποία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Επομένως στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση και πήραν τις ένορκες καταθέσεις των ανωτάτων δημοσίων λειτουργών πρέπει να απευθυνθούν ο κ. και η κα. Παπανδρέου. Εκτός και αν νομίζουν ότι οι εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν αυτολογοκρινόμενες», αναφέρει η εφημερίδα.

«Λυπούμαστε που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε τόσο γρήγορα τον πολιτικό πολιτισμό που διεκήρυττε και αντί για επιχειρήματα απαντά με ύβρεις και συκοφαντίες. Καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα, την αμηχανία και την αγωνία τους, αλλά καλό θα ήταν ο κ. Παπανδρέου και η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη και όχι σε μας. Το ΘΕΜΑ δημοσίευσε τις πληροφορίες για το τι περιλαμβάνεται στο φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή -αφού προηγουμένως διασταύρωσε πλήρως τις σχετικές πληροφορίες- χωρίς να τοποθετηθεί στο αν η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει πράγματι ή όχι λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα με 500 εκατομμύρια εκείνης της εποχής. Τέλος επαναλαμβάνουμε την ερώτηση για την οποία ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη απαντήσει: Είχε ενημερωθεί απ' τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ; Γνώριζε το περιεχόμενό της; Συμφωνεί με τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου;

Θα απαντήσει επιτέλους δημοσίως επί του θέματος ή προτιμά να γίνει κάποιο... δημοψήφισμα για τον ρόλο του στην όλη υπόθεση; Συμφωνεί ή όχι ο κ. Παπανδρέου ότι θα πρέπει να γίνει εξεταστική για το πώς «εξαφανίστηκε» επί πρωθυπουργίας του η λίστα Λαγκάρντ;», αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Διαβάστε επίσης:

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου με καταθέσεις 500 εκατ. στη λίστα Λαγκάρντ;

Το ΔΝΤ χτυπούσε το καμπανάκι του χρέους από καιρό!

Στη Βουλή έφθασε η δικογραφία για τη «λίστα Λαγκάρντ»