ΚΚΕ:Ο Σαμαράς κρύβει από τον λαό τα μέτρα φοροεξόντωσης που έρχονται

ΚΚΕ:Ο Σαμαράς κρύβει από τον λαό τα μέτρα φοροεξόντωσης που έρχονται

«Ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως σωτήρες την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους που ευθύνονται για την κρίση και για τα δεινά του λαού. Έκρυψε ότι για να δοθούν τα χρήματα των δόσεων, που όλα θα πάνε στους τραπεζίτες και σε άλλα μονοπώλια, θα επιβληθούν και νέα μέτρα εξαθλίωσης και φοροεξόντωσης του λαού. Αυτή την πολιτική χαιρετίζουν και στηρίζουν οι κυβερνήσεις και τα ηγετικά όργανα της ΕΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο της ΕΕ.

Το ΚΚΕ επισημαίνει, επίσης, ότι «ο πρωθυπουργός στήριξε στη Σύνοδο τις απροκάλυπτες και ωμές επεμβάσεις ισχυρών χωρών της ΕΕ που κλιμακώνονται στη Συρία μαζί με των ΗΠΑ και ευθύνονται για τις μαζικές σφαγές σε αυτή τη χώρα, για τα τεράστια κύματα προσφύγων, για τους κινδύνους ανάφλεξης ενός πιο γενικευμένου πολέμου στην περιοχή» και προσθέτει ότι «για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται η ευθύνη που έχει η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης που στηρίζοντας τις πολεμικές επεμβάσεις, τη ληστεία των λαών και την πολιτική της ΕΕ, οι λαοί της περιοχής οδηγούνται στον ξεριζωμό και τη μετανάστευση».

Τέλος το ΚΚΕ καλεί σε «λαϊκή συμμαχία ανυπακοής και αντεπίθεσης απέναντι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματιών και των κομμάτων που τους υπηρετούν».