ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Γρηγοράκος: Η παρέα Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση είχε τη λίστα

Λ. Γρηγοράκος: Η παρέα Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση είχε τη λίστα

Για γελοιότητες και φαιδρότητες κάνει λόγο ο Γ. Ραγούσης και απειλεί με μηνύσεις

Αιχμές κατά πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ που χειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ αφήνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, κάνοντας λόγο για παραλείψεις που βαρύνουν συγκεκριμένα άτομα γύρω από την υπόθεση.

«Μιλάω για την παρέα Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και όλους αυτούς που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να έρχεται αυτή η παρέα και να ζητάει και τα ρέστα από το Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος στο Βήμα fm.

«Δεν είχε ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο ή μια ολόκληρη κυβέρνηση, η οποία στηριζόταν σε συγκεκριμένα άτομα, της ηγετικής ομάδας του Γιώργου Παπανδρέου; Δεν ήξεραν για τη λίστα Λανγκάρντ;» διερωτήθηκε ο κ. Γρηγοράκος προσθέτοντας πως «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να μην το ήξερε. Αλίμονο κι αν δεν του το είχαν πει».

Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να πάρει θέση για την υπόθεση και η Δικαιοσύνη να κάνει παράλληλα τη δουλειά της.

Ερωτηθείς για το αν πρόσωπα που έχουν ενδεχόμενες ευθύνες για τους χειρισμούς της υπόθεσης θα πρέπει να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι τυχόν εμπλεκόμενοι θα έπρεπε να έχουν φύγει ήδη.

Οι ραδιοφωνικές δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Γ. Ραγκούση, ο οποίος έκανε λόγο για «εμετική προσπάθεια συκοφάντησης», χαρακτηρίζοντας «γελοίους» και «φαιδρούς» τους ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της Βουλής.

«Το στοιχείο της γελοιότητας και της φαιδρότητας είναι όσα είπε εν γνώσει του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, στενότατος συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο κ. Γρηγοράκος, σχετικά με το ότι χρησιμοποίησε πληθυντικό ότι ξέραμε για τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι ψευδέστατο», ανέφερε.

Επισήμανε ακόμη ότι η πρώτη φορά που ο ίδιος, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών των υπουργικών συμβουλίων της περιόδου εκείνης πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ ήταν όταν ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι έκρινε τον Αύγουστο του 2011 «χωρίς να ενημερώσει κανέναν» ότι δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει.

Ο κ. Ραγκούσης προειδοποίησε μάλιστα ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν ο αντιπρόεδρος της Βουλής επαναλάβει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του.