ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Μιχαλολιάκος: Η τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να ηττηθεί!

Β. Μιχαλολιάκος: Η τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να ηττηθεί!

Πριν 12 χρόνια, ο σημερινός Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, γλίτωσε σαν από θαύμα από τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του.

Από τότε και κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, ο κ. Μιχαλολιάκος προσέρχεται στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στον Πειραιά, όπου συμμετέχει με το υπόλοιπο ποίμνιο στον εσπερινό για την εορτή του Αγ. Μαξίμου. Με αυτό τον τρόπο, στην ετήσια επέτειο του χτυπήματος, ο Δήμαρχος Πειραιά δείχνει την ευγνωμοσύνη του για τη θεϊκή παρέμβαση που του έσωσε τη ζωή.

Η τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του κ. Μιχαλολιάκου πραγματοποιήθηκε στις 9.40 το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου 2001, έξω από το σπίτι του βουλευτή, τότε, της Ν.Δ. Οι αδίστακτοι δράστες είχαν τοποθετήσει βόμβα σε σταθμευμένο δίκυκλο, την οποία πυροδότησαν με τηλεκοντρόλ από απόσταση περίπου 50 μέτρων, την ώρα που διερχόταν ο κ. Μιχαλολιάκος. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν ο ίδιος, η κόρη του Κατερίνα και ο αδελφός του Κυριάκος. Πιο άτυχη ήταν ηλικιωμένη γυναίκα που διέμενε κοντά στο σημείο της επίθεσης και έχασε τη ζωή της από το ισχυρό σοκ που υπέστη.

Ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεκοντρόλ ακριβώς τη στιγμή που ο κ. Μιχαλολιάκος βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς την είσοδο του σπιτιού του. Ο νυν Δήμαρχος Πειραιά τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων και χρειάστηκε η παραμονή του για νοσηλεία ακόμα και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζάνειου Νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί.

Ευγνωμονώντας -λοιπόν- τον Άγιο Μάξιμο, παραβρέθηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στον σημερινό εσπερινό, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μίλησε στο newsbomb.gr με αφορμή την επέτειο της εις βάρος του επίθεσης, σε συνδυασμό και με το μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά δήλωσε: «Η τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να ηττηθεί, γιατί είναι παρεκτροπή της ίδιας της ζωής. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η Ελλάδα βιώνει την ευτυχή συγκυρία να διαθέτει μία κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική βούληση και έναν πολύ δυνατό Πρωθυπουργό, μία πολύ προωθημένη κοινωνική και λαϊκή ενότητα. Άρα, η τρομοκρατία θα αποβληθεί και θα αποβληθεί πολύ – πολύ σύντομα. Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η νομοτελειακή εξέλιξη θα γίνει κατανοητή από τους ίδιους τους τρομοκράτες και θα έχουμε την ήττα τους χωρίς αίμα».

Το σημαντικότερο είναι ότι πλήθος κόσμου -όπως άλλωστε μπορεί να διαπιστώσει κανείς και στο βίντεο- παραβρέθηκε για να τιμήσει τον δήμαρχο στη 12η συνεχόμενη δέηση που αυτο δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς του με την πειραική κοινωνία. Αυτή είναι η σχέση αλήθειας και εμπιστοσύνης που έχτισε ο κ. Μιχαλολιάκος στα 20 συναπτά έτη που εκλεγόταν βουλευτής της Ν.Δ. στην Α' Πειραιώς.