ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προκαλεί η συγκυβέρνηση με την ένοχη σιωπή της για Γεωργίου και ΔΝΤ»

«Προκαλεί η συγκυβέρνηση με την ένοχη σιωπή της για Γεωργίου και ΔΝΤ»

Σε δήλωση προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλή, για την υπόθεση του κ. Ανδρέα Γεωργίου και την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

«Η συγκυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί με την ένοχη σιωπή της στην υπόθεση του υπόδικου κ. Ανδρέα Γεωργίου. Ο πρωθυπουργός εξάλλου ακολουθεί τη λογική της επιλεκτικής μνήμης για την προεκλογική δέσμευσή του ότι θα φέρει το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ στη Βουλή για επανεξέταση, αμφισβητώντας τότε, με τη μη συμμετοχή της ΝΔ στη σχετική επιτροπή, τις προθέσεις του σημερινού του εταίρου.

Η συγκυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να σχολιάσει τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του, όπως ότι έχει συντελεσθεί μόνο το ήμισυ της αναγκαίας εσωτερικής υποτίμησης -άρα, Θεός οίδεν τι μέτρα έρχονται- καθώς και ότι οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές ενδέχεται να αναθεωρηθούν εκ νέου προς τα πάνω.

Το ζήτημα της ομολογίας του ολέθριου λάθους του ΔΝΤ στον προσδιορισμό των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, που σήμερα απασχολεί τον γαλλικό και τον ελληνικό Τύπο, το είχε θέσει με δήλωσή μας ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 18 Οκτωβρίου 2011. Αντί να τοποθετηθεί επ’ αυτών, η συγκυβέρνηση επιχειρεί σκοπίμως, υπηρετώντας μικροκομματικά οφέλη, να αλλάξει την ατζέντα των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν και βιάζουν τη ζωή των Ελλήνων».

Διαβάστε επίσης:

Θέμα «Γεωργίου» έθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι στην Ολομέλεια

Οι δανειστές απαγορεύουν την αντικατάσταση του κ. Γεωργίου

«Βόμβα» Γεωργαντά: Εθνική προδοσία το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Το ΔΝΤ ομολογεί ότι «δολοφόνησε» την Ελλάδα

ΔΝΤ: Διαλύσαμε από λάθος υπολογισμούς Ελλάδα και Πορτογαλία