ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι εκτρέφουν το παρακράτος;

Ποιοι εκτρέφουν το παρακράτος;

-Οι κατσαρόλες που έγιναν Καλάσνικοφ-Το άγνωστο πογκρόμ των αξιωματικών που εξάρθρωσαν την οργάνωση το 2009

Του ειδικού συνεργάτη

Έπρεπε να περάσουν 3,5 χρόνια για να μπουν τίτλοι τέλους σε μία οργάνωση αντάρτικου πόλεως, η οποία στην πραγματικότητα είχε εξαρθρωθεί από τον Σεπτέμβρη του 2009 με την αποκάλυψη της περιβόητης γιάφκας στο Χαλάνδρι.

Όλα τα δεδομένα που ταυτοποιούν τους συλληφθέντες για την ληστεία με το αντάρτικο πόλης, προέρχεται από εκείνη την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, όπου με υποδειγματικές ενέργειες συλλέχθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα, το γενετικό υλικό και όλα τα στοιχεία που σήμερα έρχονται στην επιφάνεια.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τότε, ο ταξίαρχος Δημήτρης Χωριανόπουλος, που μέσα σε 7 μήνες «έβγαλε» από το πουθενά, την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Σήμερα έρχεται η μεγάλη επιβεβαίωση, αφού αποδεικνύεται ότι η οργάνωση συστήθηκε αμέσως μετά τον μαύρο Δεκέμβρη του 2008 και την δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κάπου εδώ αρχίζει και το παρασκήνιο που θα πρέπει να προβληματίσει κάθε πολίτη. Η εξάρθρωση της οργάνωσης γίνεται επί ημερών Παυλόπουλου - Μαρκογιαννάκη (υπουργός - υφυπουργός) και Χωριανόπουλου (διοικητής Αντιτρομοκρατικής).

Ακολουθεί η πτώση της κυβέρνησης και η έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Μία από τις πρώτες κινήσεις του είναι να... ξηλώσει τον άξιο διοικητή, ρίχνοντας τον κυριολεκτικά στα αζήτητα! Την ίδια τύχη έχουν και δύο ικανότατοι αξιωματικοί ο Γ.Φ και ο Φ.Γ. Όλοι μαζί οδηγούνται στην συνταξιοδότηση.

Τα δημοσιεύματα της εποχής, μιλούν για λυσσαλέο κομματικό πογκρόμ τόσο για να αδειάσουν θέσεις όσο και ως "αντίποινα" της εξάρθρωσης που χρεώθηκαν ότι έκαναν επίτηδες μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, έχουμε την εκ νέου εξάρθρωση της ταυτοποιημένης από το 2009 οργάνωσης, που όμως στο μεσοδιάστημα είχε περάσει από τις κατσαρόλες, στα καλάσνικοφ. Από τα "γκαζάκια" στις ένοπλες ληστείες που έθεταν σε κίνδυνο όχι μόνο τις ζωές αθώων πολιτών, αλλά και τις δικές τους!

Εδώ λοιπόν έρχονται τα αμείλικτα ερωτήματα: Πως είναι δυνατόν πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν στοιχεία και εντάλματα από το 2009, όχι μόνο να μην συλλαμβάνονται αλλά να γιγαντώνονται και να δρουν ως εκπαιδευμένη παραστρατιωτική ομάδα με χρήση όπλων που παραπέμπουν σε ταινίες του Χόλυγουντ; Πως είναι δυνατόν από την κατσαρόλα στα γραφεία της Λούκας Κατσέλη να βρίσκονται εικοσάχρονα παιδιά με διόπτρες λέιζερ και πολεμικό οπλισμό; Ποιοί κάλυψαν / εκπαίδευσαν / εξόπλισαν εικοσάχρονα παιδιά και μένουν στο απυρόβλητο;

Ως κατακλείδα, αυτοί που πλακώνουν στις σφαλιάρες τους νεαρούς συλληφθέντες, μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθούν τι συνέβη τους τελευταίους 40 μήνες; Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα παιδιά πιστεύουν ότι αγωνίζονται για κάποιον ιδεαλιστικό σκοπό.

Όπως είναι επίσης βέβαιο ότι πίσω τους κρύβεται ένα βρωμερό και δολοφονικό σύστημα που δεν διστάζει να τα θυσιάσει για τον δικό του σκοπό που δεν είναι καθόλου "ιδεαλιστικός". Πόσο βαθιά μπορεί να φτάσει το μαχαίρι ειδικά όταν πρέπει να μπει και στην δική μας σάρκα, για να δούμε επιτέλους ποιοί τους κρατούν στο απυρόβλητο; Ποιό σκοτεινό χέρι χρησιμοποιεί ιδεαλιστές του αντεξουσιαστικού χώρου σε παιχνίδια εξουσίας;

Θα επανέλθουμε