ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα χαθούν επαγγελματικά δικαιώματα

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα χαθούν επαγγελματικά δικαιώματα

Για μεγάλη ανάγκη εξορθολογισμού της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν θα χαθούν επαγγελματικά δικαιώματα με τον τρόπο που έγιναν οι συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ», ενώ δήλωσε ανοιχτός σε αλλαγές εφόσον βασίζονται σε λογικά κριτήρια.

«Το 1993 υπήρχαν 340 τμήματα και μετά από 20 χρόνια έχουμε 550" είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «αρκούσε ένας βουλευτής ή ένας δήμαρχος» για να αναπτυχθεί αυτός ο εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας.

Αναφερόμενος στις βάσεις είπε πως θα ανεβούν τονίζοντας πως τα τμήματα γίνονται πιο ανταγωνιστικά, ενώ τόνισε πως υπάρχει μείωση της ζήτησης για εισαγωγή σε παιδαγωγικά τμήματα ή τμήματα ξένων γλωσσών καθώς το δημόσιο -που ήταν ο βασικός αποδέκτης αυτών των πτυχιούχων- δεν υπάρχει πια.

Ερωτηθείς ο κ. Αρβανιτόπουλος για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία είπε πως το υπουργείο Παιδείας μελετά τον επανασχεδιασμό όλης της διαδικασίας τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα σχολεία καθώς -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- «δεν μπορούμε να έχουμε 156 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, να βρισκόμαστε με υπεράριθμους για πχ στη Λάρισα και με ελλείψεις στη Θράκη».