ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Νίκο Δένδια για το Δήμο της Αθήνας προωθεί ο Α. Σαμαράς

Τον Νίκο Δένδια για το Δήμο της Αθήνας προωθεί ο Α. Σαμαράς

Αν και επισήμως βρισκόμαστε 14 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, υπάρχουν διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με το Δήμο της Αθήνας στο κέντρο του ενδιαφέροντος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb το Μαξίμου έχει βολιδοσκοπήσει τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια, προκειμένου να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Αθηναίων. Μάλιστα έγιναν και μετρήσεις για να υπάρξει εικόνα σχετικά με την αποδοχή και την αναγνωρισιμότητα του κ. Δένδια από το εκλογικό σώμα του Δήμου Αθηναίων.

Το ενδεχόμενο αυτό δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης που επιθυμεί να καταξιωθεί ως κορυφαίο στέλεχος σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Ο κ. Δένδιας θεωρείται, από το Μαξίμου και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό, η ιδεώδης λύση.

Εκφράζει καλύτερα από τον καθένα το δόγμα «Νόμος και Τάξη» που αποτελεί και το μεγάλο ζητούμενο σε μία πόλη όπως είναι η Αθήνα που έχει μετατραπεί σε τόπο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών ενώ έχουν αυξηθεί η εγκληματικότητα και οι παραβατικές πράξεις.

Ο κ. Δένδιας θεωρείται ότι μπορεί να ανακόψει τη δυναμική της Χρυσής Αυγής που είναι βέβαιο ότι θα δώσει το παρών με μία υποψηφιότητα όπως αυτή του κ.Μιχαλολιάκου ή του κ. Κασιδιάρη. Υπάρχουν επίσης παρασκηνιακές διεργασίες για να στηριχθεί και από το ΠΑΣΟΚ ενώ σε σχέση με τη ΔΗΜΑΡ υπάρχει το αγκάθι που λέγεται Γ. Καμίνης.

Στο Μαξίμου ευελπιστούν ότι η ΔΗΜΑΡ θα αντιμετωπίσει ρεαλιστικά την προοπτική της υποψηφιότητας του κ. Δένδια στο Δήμο της Αθήνας αφού ο κ. Καμίνης δεν έχει καμία πιθανότητα επανεκλογής ενώ η αποτίμηση του έργου του, σύμφωνα με τις μετρήσεις, είναι απογοητευτική και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Το πρόβλημα για το Μαξίμου ακούει στο όνομα Νικήτας Κακλαμάνης, που έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Οι σχέσεις του κ. Κακλαμάνη με τον κ. Σαμαρά είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες από την περίοδο της εσωκομματικής αναμέτρησης του 2009 όταν ο πρώην δήμαρχος είχε υποστηρίξει την κ. Μπακογιάννη, γεγονός που ο σημερινός Πρωθυπουργός δεν του το συγχώρεσε ποτέ.

Όπως δεν φαίνεται να έχει συγχωρέσει και ο κ. Κακλαμάνης την υπονόμευση που υπέστη ( και που χρεώνει ολοκληρωτικά στον κ. Σαμαρά) με αποτέλεσμα να χάσει το Δήμο Αθηναίων από τον κ. Καμίνη.

Ο πρώην δήμαρχος φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει, ακόμα και αν δεν έχει την επίσημη στήριξη της Ν.Δ.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η υποψηφιότητα του κ. Δένδια θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Δεν ενδιαφέρομαι...