ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατούλης:Θα πάμε στα δικαστήρια αν δεν ολοκληρωθεί η Ολυμπία

Τατούλης:Θα πάμε στα δικαστήρια αν δεν ολοκληρωθεί η Ολυμπία

Το έργο της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού, συζητήθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απηύθυνε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση πως η Περιφέρεια θα προσβάλλει ενδεχόμενη υλοποίηση μέρους του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού και όχι του συνόλου της, στα εθνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η αντιπερειφερειάρχης Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, ανέφερε ότι πολιτική θέση της Περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού απαραιτήτως μέχρι την Τσακώνα. Στην ίδια γραμμή και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του ΠΕΣΥ Δημήτρης Δράκος, το οποίος τόνισε την ανάγκη ένωσης όλων των δυνάμεων της Πελοποννήσου προς το σκοπό αυτό. Το ΠΕΣΥ υπερψήφισε με αυξημένη πλειοψηφία την πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη κι εξέδωσε αυστηρό ψήφισμα προς την κυβέρνηση.

Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι, «αντιμετωπίζουμε την Πελοπόννησο ως ενιαία περιοχή και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» και πρόσθεσε ότι «την ενδεχόμενη υλοποίηση μέρους του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού και όχι του συνόλου της θα την προσβάλλουμε και στα εθνικά και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια καθώς η χρηματοδότηση ενός διευρωπαϊκού δικτύου που δεν έχει υλοποιηθεί στο σύνολό του αντιβαίνει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Τέλος, τόνισε πως είναι αδιανόητο, η Ηλεία να μην ενώνεται με σύγχρονο οδικό άξονα με την Αχαΐα και με τη Μεσσηνία, αλλά και με τον οδικό άξονα «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα» κι ενημέρωσε το συμβούλιο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προβαίνει ήδη σε βελτιώσεις του άξονα Τσακώνα - Καλό Νερό, ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να εξαλειφθούν οι επικίνδυνες στροφές.