ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος στο ΠΑΣΟΚ με τις αποκαλύψεις για αλόγιστες δαπάνες

Σάλος στο ΠΑΣΟΚ με τις αποκαλύψεις για αλόγιστες δαπάνες

Γκρίνιες και αντεγκλήσεις στην Ιπποκράτους όπου όλοι αναζητούν «Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;»

Πανικός έχει σπαρθεί στους διαδρόμους των γραφείων στην Ιπποκράτους μετά και τις αποκαλύψεις για ασυγκράτητες σπατάλες που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια με υπογραφές μεταξύ άλλων και του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.

Για όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν από μέσα τα πράγματα, αυτές οι αποκαλύψεις μόνο τυχαίες δεν είναι... Αυτήν την περίοδο εντός του ΠΑΣΟΚ παίζεται ένα σκληρό παιχνίδι ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είναι εξαιρετικά πιεσμένος από τις υποομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο κόμμα και ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή αυτές οι υποομάδες μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την ηγεσία και τον έλεγχό του στο ΠΑΣΟΚ. Ο δεύτερος λόγος της ανησυχίας του κ. Βενιζέλου έχει να κάνει με την συνεχιζόμενη όλο και πιο περιορισμένη εκλογική επιρροή του κόμματός του, την οποία πολλά στελέχη του την αποδίδουν σε λάθη του ίδιου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο τρίτος και εξίσου σοβαρός λόγος αφορά στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το κόμμα. Ως αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης δεκαετίων με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες για την πληρωμή των υπαλλήλων του. Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση παρακμής που διάγει το άλλοτε κραταιό κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να έψαχνει να βρει έναν ακόμα τρόπο ώστε να τραβήξει κόκκινες διαχωριστικές γραμμές από την περίοδο της ηγεσίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα ντοκουμέντα της αλόγιστης σπατάλης προς δημοσιογράφους διέρρευσαν από το περιβάλλον του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου, κάτι το οποίο προς το παρόν δεν μπορεί να διασταυρωθεί. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είχε κάθε λόγο να το κάνει ώστε να αφήσει έκθετη την προηγούμενη ηγεσία στο κόμμα.

Ποιοι πληρώνουν τα σπασμένα

Όλα αυτά όμως ελάχιστα αφορούν τον ελληνικό λαό, ο οποίος πληρώνει τα σπασμένα της κακοδιαχείρισης ενός κόμματος που μέχρι και σήμερα ακόμα εξακολουθεί να απορροφά κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότησή του. Όμως όσοι τώρα θυμήθηκαν να μιλήσουν για το όργιο σπατάλης στο ΠΑΣΟΚ, ας μας πουν: τι απέγινε η υπόθεση με τα μαύρα χρήματα που φέρεται να τροφοδοτούσε το κόμμα ο κ. Θόδωρος Τσουκάτος; Πότε ήταν η τελευταία φορά που μπήκαν ορκωτοί λογιστές για να ερευνήσουν τα οικονομικά κιτάπια του κόμματος; Γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν ζητά έρευνα από την εισαγγελία για τις ατασθαλίες όλων των προηγούμενων ετών που κληρονόμησε;

Η απάντηση που δίνουν πολλοί στα παραπάνω ερωτήματα είναι ότι ο κ. Βενιζέλος δεν τα κάνει όλα αυτά καθώς φέρεται να έχει κι αυτός λερωμένη την φωλιά του με περίεργες αποσπάσεις συνεργατιδών του και έξτρα μπόνους που δίνονται ως και σήμερα ακόμα σε «ημετέρους». Όλα αυτά μένουν φυσικά να επιβεβαιωθούν, όμως σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει στο ελάχιστο η εικόνα που έχει ο κόσμος σήμερα για το ΠΑΣΟΚ: ότι δεν δικαιούται δια να ομιλεί για το σημερινό κατάντημα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Πόρισμα ΠΑ-ΣΟΚ για Παπανδρέου!

Βενιζέλος εκτελεί Παπανδρέου

Ακόμα και με διάσπαση ή διάλυση απειλείται το ΠΑΣΟΚ!