ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος εκτελεί Παπανδρέου

Βενιζέλος εκτελεί Παπανδρέου

-''Σημεία και τέρατα'' από τον έλεγχο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

-Άνοιγμα που υπερβαίνει τα 100 εκ. ευρώ.

-'' Να τελειώνουμε με το σύστημα Παπανδρέου'' λένε οι Βενιζελικοί.

Ευκαιρία για ένα οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών θεωρεί η ηγετική ομάδα που πρόσκειται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, τα πορίσματα του ελέγχου των εταιρειών που ανέλαβαν την ελεγκτική διαδικασία για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ από το 2004.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το έλλειμμα υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά για τη νομιμοποιητική βάση δαπανών αλλά και ελλείψεις παραστατικών στοιχείων.

Ταξιδιωτικό πρακτορείο μόνο φαίνεται να έχει εισπράξει 53.3 εκατομμύρια ευρώ για την τριετία 2004-2007 ενώ υπάρχουν πλήθος άλλων στοιχείων που εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά και ενστάσεις για το είδος της διαχείρισης που γινόταν.

Σε συνδυασμό με κραυγαλέες δαπάνες όπως αυτή για τη δημιουργία γυμναστηρίου και την αγορά πανάκριβων μηχανημάτων γυμναστικής.

Τα πορίσματα των ελέγχων βρίσκονται ήδη στα χέρια του κ. Βενιζέλου, ο οποίος τα θεωρεί ως ευκαιρία για να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και ιδιαίτερα με το Παπανδρεϊκό μπλοκ.

Στενοί συνεργάτες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ του εισηγούνται ρήξη με το χθες.

Να δημοσιοποιήσει άμεσα τα αποτελέσματα του ελέγχου, απαξιώνοντας τον πρώην Πρωθυπουργό και γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αλλά και στενούς του συνεργάτες που αυτή τη στιγμή παίζουν το ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι πείθουν την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ κόβει τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν και δεν διστάζει να πραγματοποιήσει μία μορφή εσωτερικής κάθαρσης.

Στις ενστάσεις που διατυπώνονται για ενδεχόμενη αντίδραση του κ. Παπανδρέου, τα στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο αντιτείνουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός είναι απαξιωμένος στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας και δεν συνιστά απειλή για το νέο ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να απαλλαγεί από τα ''βαρίδια'' και να ανασυνθέσει το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Διαβάστε επίσης:

Πόρισμα ΠΑ-ΣΟΚ για Παπανδρέου!