ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κον-Μπεντίτ: «Kίνηση ολοκληρωτισμού» το κλείσιμο της ΕΡΤ

Κον-Μπεντίτ: «Kίνηση ολοκληρωτισμού» το κλείσιμο της ΕΡΤ

«Kίνηση ολοκληρωτισμού» χαρακτήρισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ ο συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα το πρωί στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ τόνισε ότι μπορεί η δημόσια τηλεόραση να χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις αλλά σε μία δημοκρατία δεν μπορείς να προχωράς στο κλείσιμό της. «Αυτό είναι μία κίνηση ολοκληρωτικού καθεστώτος. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό σε μία Δημοκρατία».

Οπως πρόσθεσε, «στις δημοκρατίες αυτό που είναι θαυμάσιο είναι οι δυσκολίες. Δημοκρατία είναι ο συμβιβασμός. Δημοκρατία είναι η συζήτηση. Δημοκρατία είναι η διαπραγμάτευση» είπε.

Ο ηγέτης των «Πρασίνων» είπε ακόμη ότι η κίνηση της κυβέρνησης Σαμαρά προκαλεί ένα σοκ διότι, όπως φαίνεται «δεν προωθεί τον συμβιβασμό».

Στη αναφορά που έκανε για την ΕΡΤ ο Ντανιέλ Κοντ-Μπεντίτ σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, όπως και άλλοι ευρωβουλευτές, είναι αντίθετοι με την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Και συμπλήρωσε πως ελπίζει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να μην ακολουθήσει τα βήματα του ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτωρ Ορμπάν, ο οποίος προσφάτως είχε προχωρήσει σε αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις στην χώρα του.

Στο ίδιο μήκος κύματος η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Ρεβέκκα Χάρμς τόνισε πως η «Η Δημοκρατία είναι ο πλουραλισμός» και πως δεν νοείται Δημοκρατία χωρίς να λειτουργεί η Δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σχολιάζοντας δε τη δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , ότι δεν μπορείς να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά η κ.Χαρμς είπε πως «ίσως έσπασε τα λάθος αυγά....».