ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος θα βάλει τη βόμβα;

Ποιος θα βάλει τη βόμβα;

Γύρω στις 21:00 το βράδυ απόψε θα ξέρουμε αν εξερράγη η βόμβα μίας επικίνδυνης πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα (που οδηγεί μαθηματικά σε ακυβερνησία), ποιος θα ανάψει το φυτίλι και γιατί, ποιο θα είναι το αύριο της χώρας που μπήκε πάλι στο στόχαστρο των αγορών και στην απειλή του Grexit.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Οι τελευταίες πληροφορίες και από τα τρία κόμματα των πολιτικών αρχηγών που θα συναντηθούν για… να λύσουν το πρόβλημα της ΕΡΤ (όσο και αν ακούγεται αυτό τρελό αυτή είναι η πραγματικότητα) είναι οι εξής:

Βασικός στόχος και των τριών της συγκυβέρνησης είναι «όχι σε εκλογές αλλά το τραβάμε στα άκρα για όσο μας παίρνει για επικοινωνιακούς λόγους».

Ο πρωθυπουργός θα τους προσφέρει τρία «δώρα»:

Κυβερνητικό ανασχηματισμό τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου με συμμετοχή Βενιζέλου, Κουβέλη και τεσσάρων – πέντε στελεχών των δύο κομμάτων.

Δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου που θα προστατεύει και θα προάγει τη συνεργασία των τριών πολιτικών αρχηγών για μείζονες κυβερνητικές αποφάσεις, ώστε να σταματήσει αυτή η ιστορία που τραυματίζει τις σχέσεις τους, των μονομερών αποφάσεων του Σαμαρά.

Και μία νέα ΕΡΤ που θα δημιουργηθεί αμέσως με τη συνεργασία και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης που θα αφομοιώσει και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων ήδη στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σαμαράς δεν συζητά να ξανανοίξει η ΕΡΤ όπως ήταν.

Ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται αδιάλλακτος στη θέση του για το άνοιγμα «εδώ και τώρα» της ΕΡΤ όπως την περασμένη εβδομάδα και από εκεί και πέρα συζητήσεις για το νέο φορέα.

Και ο κ. Βενιζέλος κάπου στη μέση ζητάει να ανοίξει η ΕΡΤ αμέσως, με παράλληλη έναρξη της εκκαθάρισής της.

Σήμερα το βράδυ πάντως θα φανεί ποιος θέλεις να ανάψει το φυτίλι στη βόμβα για μία απρόβλεπτη πολιτική αναστάτωση στην Ελλάδα και βέβαια ποιος δεν θα διστάσει να αναλάβει την ευθύνη για έναν τέτοιο επικίνδυνο γεγονός.