ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατσόπουλος: Ο Τσίπρας έκανε άνοιγμα στον κόσμο της ΝΔ

Τατσόπουλος: Ο Τσίπρας έκανε άνοιγμα στον κόσμο της ΝΔ

Τη στεναχώρια του για την απουσία του Μανώλη Γλέζου από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε και τι εννοούσε με τις δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα περί ενδεχόμενου συνεργασίας με στελέχη της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.

"Για να αποφύγουμε μια τόσο άσχημη κατάσταση, είπα ότι μπορεί να βρεθούμε μπροστά στη δυσάρεστη επιλογή να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Και είναι δυσάρεστη, διότι κανείς δεν τη θέλει. Ούτε η ΝΔ., ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε το ΠΑΣΟΚ τη θέλει. Δεν είπα ότι σαν τρελοί περιμένουν ο ένας να πέσει στην αγκαλιά του άλλου. Το αντίθετο. Αλλά το εκλογικό σώμα δεν μας δίνει πάντοτε τις επιθυμητές λύσεις. Επιθυμητή λύση θα ήταν να έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία και με κανέναν άλλον να κυβερνήσουμε" τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε και την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στην έναρξη του συνεδρίου, κάνοντας λόγο για "άνοιγμα προς τον κόσμο της Δεξιάς", ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι: "Ο Τσίπρας αναφέρθηκε και στον κόσμο της ΝΔ. Μίλησε για τους φιλελεύθερους που νιώθουν προδομένοι από τους νεοφιλελεύθερους και τη σκληρή πολιτική τους. Είπε ότι η δύναμη αυτή υπερασπίστηκε, όλα αυτά τα χρόνια, μετά τον εμφύλιο, ακόμη και την αστική δημοκρατία, αγαθά που οι παραδοσιακοί δεξιοί τα θεωρούσαν δεδομένα, τώρα αρχίζουν να μην είναι δεδομένα και υπάρχει αμφισβήτηση. Έκανε λοιπόν άνοιγμα προς τον κόσμο της Δεξιάς. Προφανώς, από αυτό το άνοιγμα μέχρι το να συνεργαστούμε σε επίπεδο στελεχών με ένα κομμάτι της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ υπάρχει απόσταση. Αυτό είπα κι εγώ, αλλά τη δική μου άποψη σε καμία περίπτωση δεν την προσυπογράφει ο Τσίπρας. Γιατί άκουσα αυτές τις μέρες απίστευτα πράγματα. Μέχρι ότι είμαι λαγός του Τσίπρα...".