ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζημαρκάκης: Έδιωξαν καθηγήτρια που είχαν βραβεύσει για καινοτομία

Χατζημαρκάκης: Έδιωξαν καθηγήτρια που είχαν βραβεύσει για καινοτομία

Για τον παραλογισμό του μέτρου της διαθεσιμότητας στο ελληνικό δημόσιο μίλησε στην Κομισιόν ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Σε ερώτησή του αναφέρει ως ενδεικτικό παράδειγμα την καθηγήτρια γραφιστικής Αγγελική Καμπούρη, η οποία μαζί με άλλους καθηγητές έλαβε από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, Αριστείο Καινοτομίας για τη δημιουργία τρισδιάστατου βιβλίου pop – up με πρωτοποριακή προβολή από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προσαρμοσμένο για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Ποια αναπτυξιακή λογική υπηρετεί η χρηματοδότηση προγραμμάτων καινοτομίας στην ευρωπαϊκή εκπαίδευση όταν οι δημιουργοί καινοτόμων δράσεων, που βραβεύονται επίσημα, οδηγούνται με τυφλές αποφάσεις στην ανεργία;» διερωτάται ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

Ταυτόχρονα ειδικά για τις απολύσεις εκπαιδευτικών στη χώρα μας επεσήμανε ότι «ανάμεσα στους απολυμένους είναι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν με γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ, με κορυφαίους τίτλους σπουδών, εκπαιδευτική εμπειρία αλλά και προσφορά στην εκπαίδευση που έχει αναγνωριστεί».

Ρωτά λοιπόν μεταξύ άλλων, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το όφελος από μία αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, όταν οδηγείται στο περιθώριο ή στη μετανάστευση το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.