ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδώνει» η κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων

«Κλειδώνει» η κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων

Η σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κρίνει την τύχη περισσότερων από 8.000 εργαζομένων στο δημόσιο.

Κλειδώνει σήμερα η λίστα με τα 12.500 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα το Σεπτέμβριο.

Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά.

Στη σύσκεψη θα παρουσιαστούν τα οργανογράμματα με τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» στην αναδιάρθρωση στις δομές υπουργείων και φορέων, από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ολοκληρώνοντας το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, η σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κρίνει την τύχη περισσότερων από 8.000 εργαζομένων στο δημόσιο. Αυτοί θα προστεθούν στους 4.401 εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι οποίοι ήδη έχουν ενταχθεί στην κινητικότητα από τον Ιούλιο, ώστε η λίστα με «ονόματα και διευθύνσεις» 12.500 δημοσίων υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα να είναι έτοιμη στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν θα φθάνουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στην Αθήνα.

Κατά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται επίσης να συζητηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές σε ΕΑΣ, ΕΒΟ και ΛΑΡΚΟ, οι οποίες πρέπει να εξυγιανθούν προτού αποκρατικοποιηθούν και από τις οποίες η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντλήσει σημαντικό μέρος των 2.000 απολύσεων που μένει να δρομολογηθούν μέχρι τέλος του έτους, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων προς οριστική αποχώρηση.

Μετά την οριστικοποίηση άλλωστε της λίστας των 12.500 της κινητικότητας του Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα επιπλέον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013.