ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λέξη για την «ταμπακέρα» ο Άκης: «Είμαι στοχοποιημένος»

Λέξη για την «ταμπακέρα» ο Άκης: «Είμαι στοχοποιημένος»

Νέα επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα απολογούμενος (τρίτη κατά σειρά ημέρα) ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ για πρώτη φορά ενέπλεξε στη «σκευωρία» όπως υποστηρίζει σε βάρος του τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Χωρίς να πει λέξη για την «ταμπακέρα» ο πρώην πανίσχυρος υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αθώος και επέμεινε στα περί μεθόδευσης εξόντωσής του, κατονομάζοντας ως πρωταγωνιστές της επικοινωνιακής επίθεσης που δέχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν «τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και στελέχη του χώρου των media». Μάλιστα όπως είπε και στην παρούσα φάση «αμυδρά διαμορφώνεται κάτι ανάλογο, με άλλες συνθέσεις, βεβαίως, καθώς άλλαξαν τα πρόσωπα».

«Έχω πει και έχω αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκα, δεν ζήτησα και δεν πήρα ανταλλάγματα. Είναι ξεκάθαρο αυτό»υποστήριξε ο πρώην υπουργός. Και απευθυνόμενος προς το δικαστήριο είπε : «Εγώ θα επιμείνω. Δεν θέλω να ξεπροβάλλει από την πλευρά του δικαστηρίου η άποψη που δεν δέχεται όλα αυτά, με μια καταδίκη, κάτω από παρεμβάσεις βέβαια και όχι γιατί έχει πειστεί. Είμαι στοχοποιημένος».

Επικαλούμενος δε δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε ότι η Ferrostall για τα υποβρύχια δωροδόκησε με 70-80 εκατ. ευρώ γενικά και αόριστα. Και πρόσθεσε πως η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που ασχολήθηκε με αυτή την υπόθεση αναφέρεται σε συγκεκριμένους Έλληνες και ξένους, μη πολιτικά πρόσωπα, που συμμετείχαν στον λεγόμενο «κύκλο προσευχής» που ελέγχονται ποινικά και από την ελληνική δικαιοσύνη που ερευνά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων. Και πρόσθεσε πως τις τελευταίες μέρες «βλέπω να ξαναφουντώνει το κλίμα συνεργασίας των δυνάμεων που το 2010 έκαναν την επικοινωνιακή επίθεση δε βάρος μου».

Σε ερώτηση μάλιστα του αναπληρωτή εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου,προκείμενου να σχολιάσει τα λεγόμενα της λογίστριάς του, Φρόσως Λαμπροπουλου, σχετικά με την εταιρεία Nobilis, ο κατηγορούμενος έχασε την ψυχραιμία του. «Με κουτσομπολιά θα με αγγίξετε, κ. Εισαγγελέα; Αυτά είναι κουτσομπολιά και παραμύθια».

Αυτή την ώρα απολογείται ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης. Ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει για λογαριασμό του ζεύγους Τσοχατζόπουλου τις επισκευαστικές εργασίες στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο Π. Σταμάτης δήλωσε παντελώς αθώος υποστηρίζοντας ότι με το βούλευμα υπήρξαν παράπλευρες απώλειες.

Νωρίτερα, είχε απολογηθεί ο επιχειρηματίας Παντελής Ζαχαριάδης, ο οποίος για πέντε μήνες είχε οριστεί από τον Νίκο Ζήγρα εκπρόσωπος της εταιρείας Torcaso, που εμπλέκεται στην υπόθεση .Ο κ. Ζαχαριάδης είπε «Μόνοι τους με έβαλαν εκεί, μόνοι τους με έβγαλαν. Εγώ δεν είχα κανένα όφελος, ούτε μισό ευρώ, μόνο βλάβη».