ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ.Αθανασίου: Πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα

Χ.Αθανασίου: Πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα

Την πρώτη συνεδρίαση της πραγματοποίησε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης η νεοσυσταθείσα Συντονιστική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό την προεδρία του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να βάλουν οριστικό τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς.

«Με την ίδρυση της Αρχής αυτής, του Εθνικού Συντονιστή κατά της διαφθοράς, η Κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς ακόμη περισσότερο και αποτελεσματικά», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε «Είναι ένα μήνυμα που είχε στείλει προεκλογικά ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε πει ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Η δε παρουσία εδώ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φίλου Κυριάκου Μητσοτάκη, συμβολίζει τη θέληση και αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς ο θεσμός αυτός θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι οι εκθέσεις που έχουν συνταχθεί την έχουν αδικήσει».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αρχής κ. Τέντες τόνισε ότι η παρουσία των δυο υπουργών αποτελεί διπλό μήνυμα για το μεγάλο και σοβαρό ενδιαφέρον που δείχνει η πολιτεία για τη διαφθορά. Στην επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: γγ του Υπ Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Νικ. Στασινόπουλος, ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα Παν. Νικολούδης, ο γεν. επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζής και εκπρόσωπος της οικονομικής αστυνομίας.