ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβρασμός στη ΝΔ από την κάλυψη Κεδίκογλου στον Βενιζέλο

Αναβρασμός στη ΝΔ από την κάλυψη Κεδίκογλου στον Βενιζέλο

Με το... «στόμα ανοιχτό» έμειναν σήμερα δεκάδες βουλευτές της ΝΔ λαμβάνοντας στο μέιλ τους την ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου με την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυπτε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για την σύμβαση του 2010 με τα υποβρύχια.

Οι Νεοδημοκράτες είναι σφόδρα εξοργισμένοι από το γεγονός ότι η ΝΔ δείχνει πλέον ολοφάνερα να καλύπτει τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και μαζί με αυτόν όλους τους «πράσινους πασοκικούς» συμβολισμούς που φέρει μαζί του. Είναι πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά χρονικά- όπως λέγανε- η ΝΔ να εκδίδει ανακοίνωση για να υποστηρίξει δημόσια τον αρχηγό του αιώνιου αντιπάλου, του ΠΑΣΟΚ!

Αυτό ήταν σήμερα κύριο θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των γαλάζιων βουλευτών, οι οποίοι πιστεύουν ότι με αυτές τις κινήσεις, η ΝΔ μολύνει τα χέρια της και χάνει το ηθικό της πλεονέκτημα. Πόσω δε μάλλον όταν πριν μερικά χρόνια η ίδια η ΝΔ κατήγγειλε ανοιχτά την σύμβαση Βενιζέλου για τα υποβρύχια του 2010.

Είναι πασιφανές ότι ο Βενιζέλος απαίτησε από το Μαξίμου να τον καλύψει πολιτικά, εκβιάζοντας την κοινοβουλευτική στήριξη που δίνει το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Γι' αυτό και πολλά στελέχη της ΝΔ βλέπουν πίσω απ' όλο αυτό το σκηνικό μία απόπειρα εκβιασμού του Σαμαρά από τον Βενιζέλο, η οποία όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο άγρια.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι υποχωρήσεις της ΝΔ απέναντι στο αδηφάγο σύστημα του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να επιβάλλει τους όρους του και να πετύχει την ηθική συγχώνευσή του με την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Επιβεβαιωνόμαστε για τη συγκάλυψη στο θέμα των υποβρυχίων

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση για δεύτερη φορά «κάνει πλάτες» στον Βενιζέλο

Κεδίκογλου: Διαφανείς οι παρεμβάσεις Βενιζέλου για τα υποβρύχια