Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι παρούσα σε όλες τις δράσεις της Συμμαχίας

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι παρούσα σε όλες τις δράσεις της Συμμαχίας

Την ανάληψη πρωτοβουλιών μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, της ΕΕ και της Ατλαντικής Συμμαχίας για την επίτευξη των κοινών σκοπών και στόχων, στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με δήλωσή του, μετά το τέλος των εργασιών της διήμερης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

 

Η επιδίωξη των κοινών σκοπών και στόχων θα ενισχυθεί και από την αξιοποίηση όλων των κονδυλίων της Συμμαχίας που διατίθενται στα κράτη- μέλη, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι παρούσα σε όλες τις δράσεις της Συμμαχίας. Σχολίασε, παράλληλα, ότι «με μεθοδική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και της τεχνολογίας, αντιμετωπίζονται οι σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα ιδίως της κυβερνοάμυνας. Στην κατεύθυνση αυτή, κρίσιμος είναι ο ρόλος των εμπειριών και των δυνατοτήτων κάθε κράτους- μέλους και της ετοιμότητας για άμεση συνδρομή και συνεργασία». Επανέλαβε δε, ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αρχή της «έξυπνης άμυνας» (smart defense) και στην επεξεργασία κοινών δομών και σχηματισμών. Χαρακτήρισε, τέλος, εξαιρετικής σημασίας τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τους υπουργούς Άμυνας της Αλβανίας, Mimi Kodheli, της Γεωργίας, Irakli Alasania και της πΓΔΜ, Talat Xhaferi.