ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Διμέτωπη επίθεση με όπλο τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

ΣΥΡΙΖΑ: Διμέτωπη επίθεση με όπλο τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

-Ενώπιον των ευθυνών του ο Βενιζέλος για την αμαρτωλή σύμβαση

-Αναζητούν συμμάχους και στα άλλα κόμματα

Επίθεση σε όλα τα επίπεδα αλλά με δύο σαφείς επιδιώξεις ετοιμάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να φέρουν στο προσκήνιο την αμαρτωλή σύμβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν πρόβλημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Κουμουνδούρου ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες η προετοιμασία της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή που έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να υπολογίζουν σε πιθανούς συμμάχους που θα στηρίξουν το αίτημα.

Πρώτοι δήλωσαν πως θα υπερψηφίσουν το αίτημα για την εξεταστική επιτροπή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ και η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζεται θετική στο αίτημα για "διαφάνεια παντού". Ερωτηματικό παραμένει η στάση του ΚΚΕ, το οποίο είναι δύσκολο να κάνει την υπέρβαση υπερψηφίζοντας ένα αίτημα των "αιώνιων αντιπάλων της Κουμουνδούρου", ωστόσο σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό σκηνικό δε θα πρέπει να αποκλειστεί η έκπληξη.

Τα βέλη στη φαρέτρα της αντιπαράθεσης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ήδη ακονίζονται, με το πλέον φαρμακερό βέλος εναντίον της συγκυβέρνησης, να είναι η δήλωση που είχε κάνει προεκλογικά ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης είχε αφήσει να διαφανεί πως στο θέμα υπάρχει οσμή σκανδάλου, γεγονός που υπενθυμίζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκθέσει την κυβέρνηση και να ερεθίσει τα ένστικτα των γαλάζιων βουλευτών, που δε συμπαθούν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Αυτή ακριβώς η ομάδα - στην οποία εντοπίζονται αρκετοί καραμανλικοί - έχει στοχοποιηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο προβλέπει πως σε ενδεχόμενη ψηφοφορία για εξεταστική επιτροπή θα υπάρξουν διαρροές.

Στο κάδρο μάλιστα έχουν μπει και στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος μέσα από την ιστοσελίδα antinews.gr έχει τονίζει πολλές φορές πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" για τις πράσινες αμαρτίες. Αν σε όλα αυτά μάλιστα συνυπολογίσει κανείς την κατά μέτωπο σύγκρουση Βενιζέλου - Αβραμόπουλου για το θέμα των υποβρυχίων, τότε τα ερωτηματικά για τη στάση των γαλάζιων έναντι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μεγαλώνουν και δεν αποκλείεται αυτό να έχει συνέπειες ντόμινο σε όλο το πολιτικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά συνυπεύθυνος ο Σαμαράς για Σκαραμαγκά και υποβρύχια

Ο Βενιζέλος απειλεί τη συνοχή της Ν.Δ.!

Αναβρασμός στη ΝΔ από την κάλυψη Κεδίκογλου στον Βενιζέλο

Καμμένος: Επιβεβαιωνόμαστε για τη συγκάλυψη στο θέμα των υποβρυχίων

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση για δεύτερη φορά «κάνει πλάτες» στον Βενιζέλο

Κεδίκογλου: Διαφανείς οι παρεμβάσεις Βενιζέλου για τα υποβρύχια