ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Ακριβές οι εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ για το Λιμενικό!

Βαρβιτσιώτης: Ακριβές οι εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ για το Λιμενικό!

«Η διαγωνιστική διαδικασία που τηρήθηκε για την κατάταξη των δόκιμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα, είναι η ίδια που τηρείται εδώ και χρόνια και περιλαμβάνει τις πολλαπλές εξετάσεις (αθλητικές και διαγωνιστικές σε συγκεκριμένα μαθήματα) υψηλού επιπέδου, ενώ αν ο διαγωνισμός γινόταν μέσω ΑΣΕΠ, που ζητούσε ένα υπέρογκο ποσό για τη διαδικασία, οι εξετάσεις θα κινδύνευαν να χαθούν. Παρ' όλα αυτά το ΑΣΕΠ είναι το όργανο που θα αποφανθεί για τις όποιες ενστάσεις των υποψηφίων επί της διαδικασίας του διαγωνισμού».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ανέφερε μάλιστα ότι πρόθεσή του είναι από τη νέα χρόνια το Λιμενικό να αποκτήσει τη δική του Ακαδημία, ώστε να μπαίνουν από τις πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι για το Σώμα όπως γίνεται και για την Ελληνική Αστυνομία.

Με αυτό τον τρόπο, εκτίμησε ο υπουργός, θα σταματήσει να υπάρχει η συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στο Λιμενικό, ενώ παράλληλα θα κατοχυρωθεί θεσμικά η τακτική ενίσχυση στο Σώμα ανά έτος. Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, Δ. Τσουκαλάς και Μ. Διακάκη, με ερώτησή τους στη Βουλή, ζητούν άμεσο έλεγχο της διαγωνιστικής διαδικασίας κατάταξης των δόκιμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό, ενώ γίνεται λόγος για παντελή έλλειψη αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας στην προκήρυξη.

Επίσης ερωτούν γιατί το υπουργείο δεν επέλεξε τη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ για την εισαγωγή των υποψηφίων, αφού και στο πρόσφατο παρελθόν με τον συγκεκριμένο τρόπο έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα και καταγγελίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης ότι στο φως της δημοσιότητας βγήκαν καταγγελίες για πιέσεις που δέχθηκαν οι αξιολογητές των διαγωνιζόμενων ώστε να αλλάξουν τις βαθμολογίες.

Επίσης ότι κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των επιδόσεων στα αγωνίσματα υποψήφιοι και υποψήφιες που απέτυχαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που είχαν τεθεί, πέρασαν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας κατά παράβαση των όρων του διαγωνισμού. Σημειώνεται ότι συνδικαλιστές αξιωματικοί της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) είχαν εισηγηθεί στον υπουργό να γίνει κάτω από την ομπρέλα του ΑΣΕΠ ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα με τους διαγωνιζομένους.