ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Βελτιώσεις στον φόρο ακινήτων μπορούν να γίνουν!

Σαμαράς: Βελτιώσεις στον φόρο ακινήτων μπορούν να γίνουν!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους τόνισε για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ότι «βελτιώσεις μπορούν να γίνουν μέσα σε λογικά πλαίσια».

Σύμφωνα με όσα είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε δημοσιογράφους, το πρώτο μέρος της συζητήσής τους αφορούσε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στην Αθήνα, Σεργκέι Λαβρόφ, και το δεύτερο την προετοιμασία και την επεξεργασία των προαπαιτούμενων ενόψει της επίσκεψης της Τρόικας την επόμενη εβδομάδα.

Την Πέμπτη πρόκειται να ακολουθήσουν δύο ακόμα συσκέψεις σε κυβερνητικό επίπεδο, η μια θα αφορά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκα και η δεύτερη την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Αναφορικά με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αποτέλεσε θέμα συζήτησης με τον πρωθυπουργό και υπογράμμισε ότι «θα υπάρξουν συνεχείς βελτιώσεις». Σχετικά με τις αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών για τον φόρο ακινήτων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πως οι βουλευτές εκφράζουν την αγωνία του κόσμου και κουβαλούν μεγάλο βάρος. Πρόσθεσε, δε, ότι «το βάρος που σήκωνε από την αρχή της κρίσης το ΠΑΣΟΚ πλέον το σηκώνει και η Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε, επίσης, πως «άλλοι είναι εκείνοι που κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς». Σχετικά με την πορεία της κινητικότητας στο δημόσιο ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε την πάγια άποψή του ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις. Ερωτηθείς για το αν αλλάζουν οι στόχοι του προγράμματος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης περιορίστηκε να πει ότι «οι στόχοι είναι μακροοικονομικοί και όχι δημοσιονομικοί». Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση εκφράζεται ικανοποίηση για την προώθηση της συμφωνίας μεταξύ GAZPROM και ΔΕΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Τζαμτζής: Εγώ δεν ρίχνω την κυβέρνηση της ΝΔ!

Συνάντηση Στουρνάρα με βουλευτές της ΝΔ για το Φόρο Ακινήτων

Βουλή: Άδικη η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λένε 24 βουλευτές της ΝΔ

Με παρέμβαση Σαμαρά δεν θα φορολογηθούν οι αποθήκες σε αγροτική γη

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου για την Τρόικα