ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου για την Τρόικα

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου για την Τρόικα

Τα προαπαιτούμενα για την έλευση της τρόικας στην Αθήνα και η «γραμμή άμυνας» που θα σχεδιαστεί για την διαπραγμάτευση, αποτελούν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6 το απόγευμα.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να συμφωνήσουν το απόγευμα για το μέλλον των ελληνικών αμυντικών συστημάτων, την ολοκλήρωση των διαθεσιμοτήτων -το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει κλείσει το θέμα με τη μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ- τον κώδικα των δικηγόρων και τις πληρωμές των οφειλών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βεβαίως και ο ενιαίος φόρος ακινήτων, με την κυβέρνηση να κάνει τις πρώτες υποχωρήσεις μετά την κατάθεση ερώτησης από 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ να διαμαρτύρεται για «παιχνίδια» μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των «γαλάζιων» βουλευτών.

Η κυβέρνηση, αναμένεται να επιμείνει στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, θεωρώντας κάτι τέτοιο ως προϋπόθεση για τη σκληρή διαπραγμάτευση που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να αποφευχθούν νέα μέτρα. Αυτό θα είναι και το κύριο επιχείρημα προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, διαφορετικά θα επανέλθουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας λίγο πριν τον Βενιζέλο