ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περίεργη εμπλοκή Α. Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ

Περίεργη εμπλοκή Α. Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ

Οι δανειστές, εκτός από τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, χρησιμοποίησαν όλα τα διαθέσιμα και «πρόθυμα» κέντρα που έχουν στη διάθεσή τους.


Έκπληκτη η κοινή γνώμη είδε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ, του διαβόητου κ. Ανδρέα Γεωργίου που διώκεται για κακουργηματικές πράξεις αλλά παραμένει στη θέση του με απαίτηση του Βερολίνου, να διαψεύδει τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών για πρωτογενές πλεόνασμα.

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ επιφυλάχθηκε για τις δικές της εκτιμήσεις στο απώτερο μέλλον.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν πλέον ότι, με πρόσχημα το «μαγείρεμα» των στοιχείων που γινόταν στο παρελθόν και τις αλχημείες Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα, η ΕΛ.ΣΤΑΤ δεν ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση που δεν έχει τη δυνατότητα ούτε της στοιχειώδους πρόσβασης. Ελέγχεται απ' ευθείας από τις Βρυξέλλες και κυρίως το Βερολίνο.

Το μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ήταν σαφές: «Λογικευτείτε και δείξτε ρεαλισμό γιατί ενδέχεται η έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ να μην επιβεβαιώνει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα αλλά να δείχνει έλλειμμα».

Από κοντά και ο Σημίτης!

Από κοντά και ο άτυπος αρχηγός του Γερμανικού Κόμματος στην Ελλάδα, ο κ. Κώστας Σημίτης, που βγήκε με άρθρο του και γνωμάτευσε ότι δεν είναι η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα.

Συμπέρασμα: Mέτρα και πάλι μέτρα. Ύφεση, ανεργία και εξαθλίωση. Ένας εφιάλτης δίχως τέλος.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB