ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Να αποσυρθεί η εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση

Δραγασάκης: Να αποσυρθεί η εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Δραγασάκης κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης ζήτησε να αποσύρουν οι βουλευτές την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για καταφανή δυσαρμονία της πολιτικής της με τις ανάγκες κοινωνίας, αντίθεση της κοινωνίας στην πολιτική της κυβέρνησης και διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας.

Υποστήριξε ότι η συζήτηση θα επιτρέψει, μεταξύ άλλων, στον ΣΥΡΙΖΑ ως μελλοντική κυβέρνηση να ακούσει τις προτάσεις των βουλευτών, αφού έκανε λόγο για μία κυβέρνηση της Αριστεράς που θα είναι, όμως, ανοιχτή σε όλες τις δημιουργικές πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας.

«Η πρόταση δυσπιστίας δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και χρέος μας», είπε, ισχυριζόμενος ότι η πολιτική της κυβέρνησης φέρνει σε δεινή θέση ολοένα μεγαλύτερα τμήματα κοινωνίας, και προκαλεί απόγνωση για πρώτη φορά μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Κατέθεσε, μάλιστα, σειρά εκθέσεων που το αποδεικνύουν όπως:

-Έκθεση Ερυθρού Σταυρού για την ανθρωπιστική κρίση

-Έκθεση του ΟΗΕ που μιλά για κινδύνους από την παραβίαση κοινωνικών δικαιωμάτων

-Έκθεση Μούζνιεκς που μιλά για μη σεβασμό των κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε ακόμα λόγο για διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τη στάση της προκαλεί κινδύνους στη λειτουργία των θεσμών, καταθέτοντας εδώ:

-Έκθεση του οργανισμού DEMOS για την υποχώρηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα

-Έκθεση ΟΟΣΑ για τη μείωση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς

Προβλέποντας πως όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, θα λαμβάνονται και νέα μέτρα, υποστήριξε ότι οι περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού είναι... αέρας κοπανιστός.

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι δεν έχει κύρος και βούληση να διεκδικήσει στοιχειώδη δικαιώματα, αφού συγκροτήθηκε πάνω στη συγγνώμη Σαμαρά για τις προηγούμενες αντιμνημονιακές του θέσεις και άρα με όρους υποταγής.