ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δοκιμάζουν την αντοχή μας: Η δυσπιστία έφυγε, η δυστυχία μένει

Δοκιμάζουν την αντοχή μας: Η δυσπιστία έφυγε, η δυστυχία μένει

Η πρόταση δυσπιστίας εις βάρος της κυβέρνησης μπορεί τελικά να μην πέρασε και να μην προκάλεσε τις εξελίξεις που κάποιοι περίμεναν αλλά μένει μια οικτρή πραγματικότητα, η δυστυχία του ελληνικού λαού που επωμίζεται τα δεινά της πολιτικής και της οικονομικής κρίσης.

Η εγχώρια και διαπλεκόμενη πολιτική ελίτ παραμένει αλώβητη και κερδίζει όσα στερείται η κοινωνία.

Μέσα σ' αυτό το περίεργο πολιτικό σκηνικό, οι τζάμπα «σωτήρες» θα συνεχίσουν να προσδοκούν χρεοκοπία της χώρας για να ξαναφέρουν τα λεφτά που πρόλαβαν κι έβγαλαν για να γίνουν από πλούσιοι, πλουσιότεροι, χάρη σε λίστες και σε offshore που δεν ελέγχθηκαν.

Τα βασικά διλήμματα των πολιτών δεν απαντήθηκαν για την καθημερινότητά του, τα προβλήματά του και την ανάγκη ελάφρυνσης από τα βάρη που σηκώνει.

Σαμαράς: «Εκλογές το 2016, καταλάβετέ το»

Το γάντι για «πολιτική μονομαχία» σήκωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και επιτέθηκε από την πρώτη αποστροφή του λόγου του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας», σχολίασε, ειρωνεύτηκε τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και επανέλαβε τρεις φορές ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016. Κατά την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς επισήμανε:

1. Για τον κ. Τσίπρα «παίζει θέατρο γιατί του τελείωσε η πολιτική και η επανάσταση, δεν βρίσκει ανταπόκριση από τον κόσμο».
2. Η ένταση του Σαββάτου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ήταν «αστεία επεισόδια, ως θεατρική παράσταση, καραγκιόζ μπερντέ που δεν πέτυχε».
3. Σχετικώς με την πρόταση μομφής «θέλει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να κρυφτεί αλλά οι παλιές στεναχώριες δεν τον αφήνουν».
4. Όσον αφορά στην κριτική που δέχθηκε περί του Wi-Fi σχολίασε: «ειρωνευτήκατε την πρόταση για δωρεάν wifi, το wifi σας μάρανε; Λέτε ότι το wifi δεν τρώγεται, ούτε οι καταλήψεις στο Ραδιομέγαρο τρώγονται. Είστε πιο παλιοί και από τους δεινόσαυρους, Jurassic Park».
5. Αναφορικά με τις απουσίες του από τις συνεδριάσεις: «Το βήμα της Βουλής δεν είναι ντουντούκα, να προσέχετε τις εκφράσεις σας, το μερκελιστές, υπάλληλοι των τοκογλύφων να τα κόψετε, δεν μπορώ να κάθομαι να ακούω τις ύβρεις σας».
6. Για την πρόταση μομφής: «Καταθέσατε πρόταση μομφής διότι αυτή είναι η δραμαμίνη να μη ζαλιστούν οι βουλευτές σας από την αλλαγή θέσεων στο Τέξας».
7. Σχετικώς με τα εσωκομματικά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α: «Για να γλιτώσετε από τη μομφή Λαφαζάνη, κάνατε μομφή στον Σαμαρά».
8. Όσον αφορά στην αντιπολιτευτική τακτική: «Από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή, από το γελοίο στο σοβαρό η απόσταση είναι τεράστια. Αυτή τη διαδρομή πρέπει να διανύσετε»

Τσίπρας: Αυστηρός με την κυβέρνηση, λάβρος για λαθρεμπόρους και καναλάρχες

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση ψέγοντας τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ότι κυβερνά με τη βοήθεια των ΜΑΤ και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την «πιο εντυπωσιακή κυβίστηση της μεταπολίτευσης».

Αναφερόμενος στον Ευ. Βενιζέλο ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Τον κουβαλάτε και στην πλάτη σας, αντιλαμβάνομαι ότι είναι βαρύ το φορτίο». Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καυτηρίασε την ειδική μεταχείριση των καναλαρχών αλλά και για την ανεπάρκεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

«Χάνουμε 4,2 δισ. από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων», επιχειρηματολόγησε και εν συνεχεία απόρησε... «Γιατί δεν εισπράχθηκαν 300 εκατ. από τις άδειες των καναλιών», προκαλώντας ποικίλα σχόλια στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Ούτε στο κραχ του 1929 δεν πέρασε η ανεργία το 25%, ούτε στον τρίτο κόσμο δεν υπήρξε τόση συμπυκνωμένη καταστροφή», τόνισε και υπογράμμισε: «Διαλύσατε την κοινωνία και η κοινωνία δεν σας νομιμοποιεί πια να τη διαλύεται».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιβάλλει καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στην ίδια την κοινωνία, χωρίς σχέδιο εξόδου από την κρίση.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για νταβατζήδες καναλάρχες (θύμισε κάτι από Καραμανλή) (vid)

Η κάλυψη του Σαμαρά στον Σημίτη! (Video)

Αλ. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες του (Video)

Παπαδημούλης: «Η Κυβέρνηση βγαίνει αποδυναμωμένη... Συνεχίζουμε»

Σαμαράς εξερχόμενος από τη Βουλή: «Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη»

Διεγράφη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η Θεοδώρα Τζάκρη

Α. Σαμαράς: Δε θα σας κάνω τη χάρη. Εκλογές το 2016!

Βγήκαν τα «όπλα» στη Βουλή: Ο Βενιζέλος κάλεσε τον Τσίπρα σε μονομαχία

Βόμβες Τσίπρα για τους καναλάρχες και τα λαθραία τσιγάρα (Video)

Τσίπρας: Δεν μπορείτε και γίνεστε επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία (vid)

Π. Καμμένος: Αυτή την κυβέρνηση την στήριξαν οι ψεύτικες υποσχέσεις

«Έπεσε» το κανάλι της Βουλής στην ομιλία Καμμένου! (pic)

Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας γνώριζε ότι δεν είχε τύχη η πρόταση μομφής (vid)

Μητρόπουλος: Ψηφίστε τους, παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία!

Απ. Κακλαμάνης για την ΕΡΤ: 4.30 το πρωί δεν ήταν απαραίτητο (Video)

Αθανασίου: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν οι νόμοι ισχύουν για όλους (vid)