ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Σαμαράς: Δε θα σας κάνω τη χάρη. Εκλογές το 2016 (video)

Α.Σαμαράς: Δε θα σας κάνω τη χάρη. Εκλογές το 2016 (video)

Δημόσια τηλεόραση υπάρχει και θα επιστρέψει στο Ραδιομέγαρο τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε ότι έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας και φωνάζει τον κόσμο να έρχεται στα πεζοδρόμια για να εκφοβίσει το κοινοβούλιο.

Ο κύριος Σαμαράς είπε ακόμα : «Πήγατε να μας ρίξετε και τώρα μας ζητάτε να παραιτηθούμε» ενώ του καταλόγισε ότι παίζει θέατρο και ότι δεν πιστεύει στην πρόταση μομφής η οποία δεν είναι ούτε μισή σελίδα.

«Σας τέλειωσε η πολιτκή και η επανάσταση και κάνατε την πρόταση εκ του ασφαλούς γιατί ξέρατε ότι δεν θα περάσει.»

Ο Αντώνης Σαμαράς συνέχισε την οξύτατη επίθεση του στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν συμβιβάζεται η έξοδος από το μνημόνιο με την παραμονή στο ευρώ ενώ τόνισε ότι «Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί, αλλά οι παλιές συνήθειες δεν τον αφήνουν».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από το Μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να τσακώνεται για την διαπραγμάτευση ενώ είπε ότι «Είμασταν αντίθετοι στο Μνημόνιο αλλά ψηφίσαμε ότι ήταν σωστό, όπως οι περικοπές σπατάλης.»

Οδηγούμε τη χώρα σε ανάκαμψη, δήλωσε ο πρωθυπουργός και εσείς, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θέλετε να ακυρώσετε αυτή την πορεία.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης "ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση. Κάποτε πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας" και πρόσθεσε "Ακούστε το, θα σας κάνει καλό, το λέει και ο Σαίξπηρ. Από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή... Από το γελοίο στο σοβαρό η απόσταση είναι τεράστια!".

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα λεγόμενα του Γ. Στουρνάρα λέγοντας: "Η Ελλάδα έχει πετύχει την πιο θεαματική - κι έχει δίκιο ο Στουρνάρας - μείωση επιτοκίων και εσείς ακόμη ψάχνετε πώς θα μειώσετε τα επιτόκια".

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και τα ταξίδια του λέγοντας :Γύρίζω όλο τον κόσμο για να φέρω επενδύσεις που εσείς θέλετε να διώξετε. Αλλάξτε τροπάρι.Να γίνετε ένα σοβαρό κόμμα αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: τα Μερκελιστές και υπάλληλοι των τοκογλύφων να τα κόψετε. Να σέβεστε το χώρο και τη θέση σας.

Και συνέχισε λέγοντας τα βήματα που θα μας βγάλουν από την κρίση και είναι τα παρακάτω:

Το πρώτο βήμα: Πρωτογενές πλεόνασμα. Οχι μόνο καλύπτουμε τα εξοδα μας αλλά δημιουργούμε και πλεόνασμα.

Το δεύτερο: Η ανάκαμψη που όλοι το δέχονται και έρχεται το 2014. Το τρίτο:Η εμπιστοσύνη. Αν και έχουμε αρκετό δρόμο, είμαστε στην στροφή. Τέταρτο βήμα: να ξαναβγούμε στις αγορές, να δανειζόμαστε σαν κανονική χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναβγούμε στις αγορές την επόμενη χρονιά προς το τέλος.

«Όλοι το παραδέχονται ότι προχωράμε, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάρουν την απάντηση τους. Φτιάχνετε προσδοκίες που δεν ακουμπάνε την αλήθεια. Καθώς ήταν η μέρα των μομφών να μην αφήσω παραπονούμενο τον κ. Τσίπρα. Η πρόταση μομφής που έκανε εδώ είναι η ντραμαμίνη για την ναυτία. Για να γλιτώσει την μομφή του κυρίου Λαφαζάνη, έκανε μομφή στον Αντώνη Σαμαρά. Θέλετε να μας ρίξετε. Και πώς θα μας ρίξετε; Ψηφίζοντας μαζί με την Χρυσή Αυγή. Εκεί καταντήσατε. Και θα αποδειχτεί ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο σας λάθος»

Έτσι έκλεισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.