ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιμνημονιακούς υποψηφίους θα στηρίξουν οι ΑΝΕΛ για την Αυτοδιοίκηση

Αντιμνημονιακούς υποψηφίους θα στηρίξουν οι ΑΝΕΛ για την Αυτοδιοίκηση

Τη στήριξη αντιμνημονιακών υποψηφίων στοις επικείμενες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, ανακοίνωσαν σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Με απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία συνεδρίασε σήμερα και εξέλεξε - όπως είχε αποκαλύψει από χθες το ΑΠΕ - το βουλευτή Ημαθίας Κώστα Γιοβανόπουλο στη θέση του γραμματέα της και τη βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη ως αναπληρώτρια γραμματέα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προχωρήσουν, με δική τους πρωτοβουλία, «στη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού, δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου, ενόψει της μάχης των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών».

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, στη δε επιλογή των προσώπων θα έχουν βασικό ρόλο οι αποφάσεις των κατά περιφέρεια συντονιστικών επιτροπών, καθώς και των πολιτευτών, ενώ εξετάζεται και η αυτόνομη κάθοδος υποψηφίων των ΑΝΕΛ «κατά περίπτωση».

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, σύμμαχοι θα είναι «όλες εκείνες οι προσωπικότητες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα στείλουν μήνυμα αντίστασης στις δυνάμεις καθυπόταξης των Δήμων και των Περιφερειών μας, στον Φούχτελ και την παρέα του». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν ότι «κόντρα στα μνημόνια - πιστοί στις απόψεις και τις «κόκκινες γραμμές» του Κινήματός μας - συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των πλειοψηφιών, που θα απαντήσουν με ένα μεγάλο «όχι» στις λογικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης του απερχόμενου γραμματέα της ΚΟ βουλευτή Α' Πειραιώς Παναγιώτη Μελά, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ομόφωνα τόνισε ότι «επιτελεί το έργο του με άριστο τρόπο και αφοσίωση στο κίνημα», ενώ επισημαίνεται ότι «η απόφαση για εκλογή νέου γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αφορά την ανακατανομή του ρόλου των βουλευτών μας, όπως αποφασίσθηκε στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος».