ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι απαιτήσεις της τρόικας φοβίζουν την κυβέρνηση

Οι απαιτήσεις της τρόικας φοβίζουν την κυβέρνηση

Πολιτικό «τσουνάμι» προκαλούν πλειστηριασμοί και ομαδικές απολύσεις

Στο κενό βρίσκεται για άλλη μία φορά η δικομματική κυβέρνηση, παρά τη συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, για την χωρίς παρεκκλίσεις προώθηση όλων των διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή, μεταξύ άλλων, και τους ζητήματος των ομαδικών απολύσεων αλλά και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η απειλή ανταρσίας από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και, κυρίως, από αυτούς του ΠΑΣΟΚ προκαλούν ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου που αφενός επιθυμεί να κλείσει τη διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατό, αφετέρου διαπιστώνει ότι ενδεχόμενη αποδοχή των απαιτήσεων της τρόικας θα ναρκοθετούσε την ίδια τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

1995652

Το κλίμα είναι βαρύ και λόγω της ρευστότητας που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και του προφανούς κινδύνου αποσταθεροποίησης του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, την ίδια στιγμή που τα... «μαξιλάρια» για τα οποία έκανε λόγο ο κ. Αντώνης Σαμαράς περιορίζονται, για την ώρα, στον πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος μετά τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα ΜΕΡΑ του Χρ. Ζώη ανακοίνωσε χθες την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία.

Κατά την τελευταία συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε εξαιρετικά διστακτικός ζητώντας, ουσιαστικά, να μην αλλάξει το παραμικρό τόσο στις ομαδικές απολύσεις όσο και στο ζήτημα των πλειστηριασμών αλλά η Αθήνα, με το χαρτί του πρωτογενούς πλεονάσματος, να απορρίψει οποιοδήποτε νέο μέτρο.

Ο κ. Σαμαράς, πάλι, γνωρίζει ότι πρέπει να προβεί σε παραχωρήσεις προς την τρόικα εάν θέλει να επιτύχει συμφωνία, ωστόσο επί του παρόντος δεν μοιάζει να έχει πείσει τον εταίρο του για την αναγκαιότητα αυτή.

Σαμαράς και Βενιζέλος δεν αποκλείεται να συναντηθούν εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, ωστόσο όσο η ελληνική πλευρά αδυνατεί να καταλήξει σε λύση για τους πλειστηριασμούς, τις απολύσεις και το θέμα των ΕΑΣ τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναβληθεί για λίγες ημέρες η άφιξη των ελεγκτών στην Αθήνα. Το ενδεχόμενο αυτό, μάλιστα, φέρεται να συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε χθες βράδυ ο κ. Γ. Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας.

Διαβάστε επίσης:

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μέχρι τα Χριστούγεννα

Οι «εφεδρείες» του Αντώνη Σαμαρά δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό

Μεϊμαράκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Xρησιμοποιήσατε τη Βουλή με σκοπιμότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα θεσμοθετεί τη διαπλοκή

ΠΑΣΟΚ:Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση τιμών σε 6.000 φάρμακα

Η ψηφολέκτρια του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την ψηφοφορία για τα φάρμακα!

Πέρασε η τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων

Ένταση στη Βουλή κατά την ψηφοφορία της τροπολογίας για τα φάρμακα

«Αγώνας δρόμου» για να κλείσουν οι εκκρεμότητες μέχρι 7 Δεκέμβρη

«Για όποιον βουλευτή δε συμφωνεί υπάρχει αντικαταστάτης»

Αναζητά εφεδρείες από ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. και ανεξάρτητους η κυβέρνηση

Βραδυφλεγής «βόμβα» ο Φόρος Ακινήτων

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς