ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μέχρι τα Χριστούγεννα

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μέχρι τα Χριστούγεννα

-Οι κρίσιμες ψηφοφορίες του Δεκέμβρη απειλούν την κυβερνητική συνοχή

-Κοινό μέτωπο Σαμαρά – Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ

-Εσωστρέφεια και «γκρίνια» στα κομματικά επιτελεία

“Κόκκινο” χτυπάει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τις μάχες των βουλευτών να μεταφέρονται εντός του Κοινοβουλίου.

Με την εντολή του Πρωθυπουργού να κλείσουν πάση θυσία τα προαπαιτούμενα μέχρι τη συνεδρίαση του Εurogroup στις 9 Δεκεμβρίου και στο μέτρο που αυτό επιτευχθεί, το κοινοβούλιο θα κληθεί, μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, να υπερψηφίσει ή να απορρίψει μια σειρά από κρίσιμα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του προϋπολογισμού για το 2014.

Η χθεσινή ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων ήταν ενδεικτική του κλίματος που θα επικρατήσει στη Βουλή το προσεχές διάστημα.

1995665

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση επικράτησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τις φωνές του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και της ΔΗΜΑΡ μιλούσαν για ένα «άθλιο επικοινωνιακό σόου» που έστησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για απαράδεκτες τακτικές. Για ακόμη μια φορά η Χρυσή Αυγή αποχώρησε από τη συνεδρίαση κάνοντας λόγο για “κοινοβουλευτική Χούντα του Μνημονίου”.

Κοινό μέτωπο Σαμαρά – Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ

Τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε αναβρασμό, με τον πρωθυπουργό να έχει συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφασίσουν την από κοινού αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ.

samarasvenizelos

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν αποφασίσει να “χτυπήσουν” μαζί τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης, οριστική συμφωνία δεν έχει επέλθει.

“Αγκάθι” και για την κυβερνητική συνοχή συνεχίζει να αποτελεί το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αλλά και το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών για το οποίο το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως θα θέσει βέτο.

Ο ιός της εσωστρέφειας

Εν τω μεταξύ, σήμερα, ανακοινώθηκε και η επιστροφή στη ΝΔ του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Σταμάτη. Ο κ. Σταμάτης, με δήλωσή του η οποία μάλιστα διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, ανακοίνωσε τη στήριξή του στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

O ίδιος είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2012 και στις τελευταίες εκλογές είχε πολιτευθεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από τους οποίους αποστασιοποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες, ενώ συμμετείχε και στην ίδρυση του σχήματος «Νέα Μέρα» του κ. Χρήστου Ζώη.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εσωστρέφεια στο εσωτερικό των κομμάτων.

tsipra-kouvelis

Μετά τις νέες βολές του Ν. Κακλαμάνη κατά του ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρα τη σκυτάλη πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αμφισβήτησε ευθέως τόσο τους αναπτυξιακούς στόχους του προϋπολογισμού όσο και τις δηλώσεις Στουρνάρα ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα.

Στην αντίπερα όχθη, δημοσίευμα της «Αυγής» προκάλεσε την εκ νέου αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλου, ενώ στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση θυμίζει την ηρεμία πριν την καταιγίδα.

Τέλος στη ΔΗΜΑΡ οι πάντες τελούν εν αναμονή του 2ου συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 έως και 15 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Οι «εφεδρείες» του Αντώνη Σαμαρά δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό

Μεϊμαράκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Xρησιμοποιήσατε τη Βουλή με σκοπιμότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα θεσμοθετεί τη διαπλοκή

ΠΑΣΟΚ:Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση τιμών σε 6.000 φάρμακα

Η ψηφολέκτρια του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την ψηφοφορία για τα φάρμακα!

Πέρασε η τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων

Ένταση στη Βουλή κατά την ψηφοφορία της τροπολογίας για τα φάρμακα

«Αγώνας δρόμου» για να κλείσουν οι εκκρεμότητες μέχρι 7 Δεκέμβρη

«Για όποιον βουλευτή δε συμφωνεί υπάρχει αντικαταστάτης»

Αναζητά εφεδρείες από ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. και ανεξάρτητους η κυβέρνηση

Βραδυφλεγής «βόμβα» ο Φόρος Ακινήτων

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς