ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βαρομετρικό χαμηλό» πάνω από το Μαξίμου

«Βαρομετρικό χαμηλό» πάνω από το Μαξίμου

-Συνάντηση εφ' όλης της ύλης Σαμαρά – Βενιζέλου

-«Γόρδιος δεσμός» το θέμα των πλειστηριασμών – Στα άκρα η σύγκρουση με την τρόικα

-Σηκώνουν «παντιέρα» οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει πλέον η ελληνική κυβέρνηση την ώρα που η σύγκρουση με την τρόικα οδηγείται στα άκρα.

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές συνεχίζονται σε υψηλούς τόνους μέσω e-mail και τηλεδιασκέψεων, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε θα αποφασίσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η επιστροφή των εκπροσώπων της τριμερούς στην Ελλάδα, που θα είναι σίγουρα μετά την 9η Δεκεμβρίου, θα συνοδευτεί με την πολυπόθητη συμφωνία.

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – «Αγκάθι» οι πλειστηριασμοί

Οι διαβουλεύσεις στο Μαξίμου με τους συναρμόδιους υπουργούς είναι συνεχείς, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

sam beni

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το θέμα των πλειστηριασμών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν μπορεί προς το παρόν να λύσει τον γόρδιο δεσμό για το μείζον αυτό θέμα.

Κυβέρνηση και τρόικα χωρίζονται με βαθύ χάσμα στο ζήτημα των πλειστηριασμών και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν οι τροϊκανοί συνεχίζουν να τραβούν το σχοινί.

Ο Κωστής Χατζηδακης ομολόγησε ότι η τρόικα αντιδρά έντονα και κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε πρόταση της κυβέρνησης -όχι για διατήρηση της απαγόρευσης στην άρση αλλά ακόμη και για την δια νόμου προστασία ευπαθών και μεσαίων κοινωνικών ομάδων- λέγοντας πως οι εταίροι δεν δέχονται την διατήρηση κανενός εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό Σαμαράς και Βενιζέλος να συζητήσουν το θέμα της τύχης των αμυντικών βιομηχανιών και της απελευθέρωσης των απολύσεων όπου εκεί διαφαίνονται κάποια σημάδια σύγκλισης.

Ο ιός της εσωστρέφειας απειλεί το Μαξίμου

Κλίμα “βουβής” οργής επικρατεί στο εσωτερικό της δικομματικής κυβέρνησης με τους βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ να θέτουν “κόκκινες γραμμές”.

vouli

Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου και επιβαρύνουν το κλίμα εσωστρέφειας στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη «Real news» επανέρχεται στο θέμα της υπερφορολόγησης χαρακτηρίζοντάς την εκ νέου «αντιαναπτυξιακό μέτρο», ενώ αναφερόμενη στον φόρο ακινήτων επισημαίνει ότι « το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο φόρος, έτσι όπως σχεδιάζεται, δεν θα πληρωθεί και οδηγεί χιλιάδες πολίτες στα όρια τους».

Την ίδια ώρα μήνυμα δυσαρέσκειας για τον κ. Στουρνάρα εκπέμπει και το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Ενδεικτικές είναι και οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο κ. Καραμανλής σκέφτεται να μην είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με τη ΝΔ λόγω των θέσεων του Έλληνα ΥΠΟΙΚ για την οικονομική πολιτική της περιόδου 2004 -2009.

Βαρύ όμως είναι το κλίμα και στο ΠΑΣΟΚ, με τις δημοσκοπήσεις να κρούουν το κώδωνα του κινδύνου στην Ιπποκράτους.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Ευ. Βενιζέλος αντιδρά πλέον έντονα στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας.

Ο κ. Βενιζέλος ναι μεν διατρανώνει ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα θα εμφανιστεί αρραγής κατά την ψήφιση των νομοσχεδίων, αλλά η αποχώρηση της Θ. Τζάκρη στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, είναι νωπή και αποτελεί κοινό πράσινο μυστικό ότι ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει ότι δε θα επαναληφθεί το φαινόμενο.

Πλέον Σαμαράς και Βενιζέλος καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Αν δεν τα καταφέρουν, τότε οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Διαβάστε επίσης:

«Αν δώσουμε ό,τι ζητά η τρόικα για τους πλειστηριασμούς, πέφτουμε»

EYPΩEKΛOΓEΣ 2014: Έρχεται ηχηρό χαστούκι που δεν θα ξεχάσει ποτέ η ΝΔ

κ. Πρωθυπουργέ τι έχετε να πείτε για την πορεία διάλυσης της Υγείας;

Απλήρωτη εργασία στο Λιμενικό - Ακούει ο κ. υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης;

ΠΑΣΟΚ για Άδωνι: Σπείραμε ανέμους, τώρα πληρώνουμε!

Στουρνάρας: Ώρα να πληρώσει και η Εκάλη

Χ. Σταϊκούρας: Έχουμε τους υψηλότερους φόρους στην ευρωζώνη