ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι διαρροές, ο προβληματισμός και οι… προσευχές!

Οι διαρροές, ο προβληματισμός και οι… προσευχές!

Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Συγγρού και στη Χαριλάου Τρικούπη να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν από «ενδοκυβερνητική κρίση» αλλά φαίνεται πως το παρασκήνιο καλά κρατεί.

Από τη μία πλευρά, το κυβερνητικό επιτελείο προβάλλει ως «αδύναμο κρίκο» το ΠΑΣΟΚ, το οποίο για λόγους δικής του πολιτικής επιβίωσης αναλαμβάνει το ρόλο του δήθεν «σκληρού» στη διαπραγμάτευση. Προς αυτήν την κατεύθυνση επιχείρησε μάλιστα ο κ. Ευ. Βενιζέλος να κάνει «διαρροές» πληροφοριών μέσω συνεργατών του σε ορισμένους δημοσιογράφους.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση δείχνει να ετοιμάζεται για άτακτη υποχώρηση πίσω από τις υποτιθέμενες «κόκκινες γραμμές», εκβιάζοντας τους διαφωνούντες βουλευτές με την αναγωγή των δύσκολων ψηφοφοριών σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο και υπό το δίλημμα της ρήξης με την τρόικα ή με τους 154 της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ψάχνουν λύση για το θέμα των πλειστηριασμών.

Δεν είναι τυχαίος ο προβληματισμός του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη επειδή υπάρχει ακόμη διαφωνία με την τρόικα. Επισήμως, οι κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι θα πιέσουν για να εξασφαλίσουν αναβολή 2 ετών από την τρόικα, προσεύχονται να δεχτούν οι δανειστές 12μηνη αναβολή και φοβούνται το «πολιτικό ατύχημα» αν τελικά περάσει η άποψη της τριμερούς για 6μηνη αναβολή. Μύλος!

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB