ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Θανάσιμη η συνταγή της τρόικα-Έχει κότσια η κυβέρνηση;

Νικολόπουλος: Θανάσιμη η συνταγή της τρόικα-Έχει κότσια η κυβέρνηση;

«Άραγε έχουμε ελπίδα; Έχει τα κότσια η κυβέρνηση να τα βάλει με τους αφέντες που σήμερα έχουν το χρήμα και μας κάνουν να μην κοιμόμαστε;», αναρωτήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλία του στη βουλή για τον προϋπολογισμό σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση επιβάλλεται να αναλάβει τα ηνία».

«Με το να παρακαλάμε την Μέρκελ, τον πρόεδρο της ΕΕ και άλλους αξιωματούχους, βγήκε τίποτα; Όχι ασφαλώς. Όλοι όμως πια ξέρουμε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο απλά εκτελεί άνωθεν και έξωθεν εντολές. Η ελπίδα όμως εδράζεται ακριβώς εκεί. Θα πρέπει να ανατρέψουμε τις ισορροπίες και να πείσουμε τους εμπειροτέχνες και εκ του αποτελέσματος ερασιτέχνες τροικανούς να ακούσουν πως αλλιώς να χειριστούν την Ελληνική οικονομία», ανέφερε ο Νίκος Νικολόπουλος.

«Εμείς συζητούμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος, και οι συντάκτες του αλλά και εμείς γνωρίζουμε ότι θα τροποποιηθεί από την Τρόικα, είτε πριν είτε μετά την ψήφισή του και επίσης γνωρίζουμε, ότι δεν θα επιτύχει τους στόχους που θέτει», τόνισε και πρόσθεσε: «Η ανακρίβεια, η παραπλάνηση, η προσποίηση, ότι ενεργούμε σύμφωνα με το δέον, έχουν αντικαταστήσει σε αυτή την χώρα την αλήθεια, την ειλικρίνεια, την ευθύτητα και την εντιμότητα και εν τέλει και το ουσιαστικό. Το μόνο που θα παραμείνει σταθερό και σίγουρο, από τον προϋπολογισμό αυτό, είναι ότι θα επιφέρει νέα δεινά στους Έλληνες, που θα γίνουν περισσότεροι οι νεόπτωχοι και θα αυξηθεί κι άλλο η ανεργία, η μιζέρια και η δυστυχία θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και να επεκτείνονται», υπογράμμισε.

newego LARGE t 1101 54114660

«Η συνταγή της τρόικα είναι θανάσιμη. Το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί στην άβυσσο τα ήδη υπερχρεωμένα κράτη», σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογραμμίζοντας ότι «η ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα τα τελευταία και η μάστιγα πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους μεσαίων προσόντων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν αυξηθεί στο 9,1% του εργατικού δυναμικού και αφορούν στο 50% των ανέργων», σημείωσε. «Το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι η εμφάνιση πρωτογενών κρατικών πλεονασμάτων, ως από μηχανής Θεός, θα επιφέρει την αυτόματη ελάττωση του δημοσίου χρέους. Τέτοιες απόψεις δεν έχουν κανένα επιστημονικό έρεισμα και όσοι τις επικαλούνται εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Η ενδεχόμενη μείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης θα απαιτούσε πρωτογενές πλεόνασμα άνω των 6,4 δισ. ευρώ, ώστε το πλεόνασμα να κάλυπτε τους τόκους και το περίσσευμα να συνέβαλλε στην ελάττωση του χρέους. Παράλληλα, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, στην επιδίωξή του να πετύχει το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων, είναι εμφανές ότι χρηματοδοτεί τρέχουσες κρατικές δαπάνες με πιστωτικά έσοδα, δηλαδή εθνικό δανεισμό, με επακόλουθο την εικονική συγκράτηση των δαπανών και την αναπόφευκτη ανύψωση του δημοσίου χρέους» τόνισε ο βουλευτής.

241113103540 0661

Χαρακτηρίζοντας τον Πολ Τόμσεν «προκλητικότατο υπαλληλίσκος της τρόικα», επεσήμανε ότι «επιμένει στην απελευθέρωση της άρσης των πλειστηριασμών χιλιάδων απροστάτευτων συμπολιτών μας , κάνοντας κάποιους να μιλούν για μία μίνι επερχόμενη μικρασιατική καταστροφή». «Αυτό σημαίνει ότι περίπου 420.000 Έλληνες κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αν κανείς τους δεν κάνει τελικά διακανονισμό, αν οι κατασχέσεις προχωρήσουν κανονικά και όταν οι πλειστηριασμοί ολοκληρωθούν. Ενώ λοιπόν ακόμα και στους κόλπους της Τρόικας εκφράζονται προβληματισμοί για το πρόγραμμα, μόνη η κυβέρνηση εξακολουθεί να ομνύει στις επιταγές του, υπερασπιζόμενη την συνταγή της καταστροφής και ισχυριζόμενη αποτελέσματα αγαθά. Αγνοεί τα μηνύματα που της έρχονται από κάθε πλευρά υποκρινόμενη ότι δεν υπάρχουν», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί την έξοδο από το μνημόνιο

Μαριάς: Κυβέρνηση και Τρόικα πλανώνται πλάνην οικτράν

Κανέλλη: Ο προϋπολογισμός μετατρέπει το δημόσιο χρέος σε ιδιωτικό

Εικόνα ντροπής: Άδεια έδρανα στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Πυρ ομαδόν στη Βουλή κατά Στουρνάρα