ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ένα νομοσχέδιο και σε ένα άρθρο φόρος ακινήτων και πλειστηριασμοί

Σε ένα νομοσχέδιο και σε ένα άρθρο φόρος ακινήτων και πλειστηριασμοί

«Αν τολμούν οι βουλευτές ας μας ρίξουν» λένε στο Μαξίμου - «Ο Σαμαράς θα αφήσει συντρίμμια την παράταξη», λένε εξοργισμένοι βουλευτές.

Στα άκρα εξωθεί τα πράγματα το Μαξίμου, μετά από συνεννόηση του Πρωθυπουργού με τον κ.Βενιζέλο για το θέμα της ψήφισης του νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς και για τους πλειστηριασμούς.

Οι δύο αρχηγοί των κομμάτων, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να φέρουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τις διατάξεις για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών σε ένα νομοσχέδιο και σε ένα μόνο άρθρο.

Γνωρίζουν ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να ασκήσουν πίεση στους βουλευτές τους και να περάσουν τις δύσκολες αυτές αποφάσεις, που θεωρούνται προαπαιτούμενα από την Τρόικα.

Ο κ.Σαμαράς είναι εκνευρισμένος με τις διαφοροποιήσεις και την κριτική που ασκούν οι βουλευτές του κόμματος του αφού θεωρεί ότι αποσταθεροποιούν την κυβέρνηση.

Παρακολουθεί επίσης, με έντονο προβληματισμό, την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και η οποία δημιουργεί περαιτέρω αστάθεια.

μαξιμου2

Στο Μαξίμου φαίνεται ότι κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες μία πρόθεση ρήξης με όσους αμφισβητούν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Οι στενοί συνεργάτες του κ.Σαμαρά επέλεξαν να περάσουν από τη Βουλή με ένα άρθρο τα δύο αυτά νομοθετήματα, στέλνοντας το μήνυμα «αν τολμούν κάποιοι ας ρίξουν την κυβέρνηση στη Βουλή».

Πιστεύουν ότι είτε θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης και θα γελοιοποιηθούν είτε θα αναλάβουν την ευθύνη της πτώσης της κυβέρνησης και της προσφυγής στις εκλογές και τονίζουν με νόημα ότι σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει, όσοι καταψηφίσουν, να αναζητήσουν και άλλο κόμμα για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Η πρόθεση του Μαξίμου να έρθουν όλα σε ένα άρθρο, έχει εξοργίσει τους βουλευτές της Ν.Δ.

Μερικοί επισημαίνουν ότι ανάλογες εκβιαστικές κινήσεις έκανε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς τους βουλευτές της, με αποτέλεσμα να δίνει σήμερα μάχη για να υπερβεί το όριο του 3% και να μπει στη Βουλή.

Βουλευτής που εκλέγεται σε Περιφέρεια της Αττικής, ήταν ιδιαίτερα οξύς και επικριτικός λέγοντας ότι «ο Σαμαράς θα αφήσει συντρίμμια την παράταξη μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές».

Το βέβαιο είναι ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ είναι ένα καζάνι που βράζει, την ίδια ώρα που στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν βουλευτές που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν δείχνουν να «καίγονται» για τον κίνδυνο πτώσης της κυβέρνησης.

Σε μία τέτοια περίπτωση τα «μαξιλάρια» που υπολογίζει ο κ.Σαμαράς για να στηριχθεί και να συνεχίσει η κυβέρνηση του, ενδέχεται να μην είναι αρκετά.

Διαβάστε επίσης:

Μεταξύ σφύρας και άκμονος η κυβέρνηση

Αρπάζουν τα σπίτια από 3 εκατομμύρια Έλληνες!

Πρ. Παυλόπουλος: Μη ανεκτή η απελευθέρωση πλειστηριασμών

«Μαζί στις «κόκκινες γραμμές» αλλά καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό»

Νικολόπουλος: Θανάσιμη η συνταγή της τρόικα-Έχει κότσια η κυβέρνηση;

Ν. Κακλαμάνης στην κυβέρνηση: Μην κοιμάστε ήσυχοι!

Βενιζέλος: Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί την έξοδο από το μνημόνιο

Μαριάς: Κυβέρνηση και Τρόικα πλανώνται πλάνην οικτράν