ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φυτρώνει η «Ελιά» μέσα από την «Κίνηση των 58»

Φυτρώνει η «Ελιά» μέσα από την «Κίνηση των 58»

-«Ήρθαμε για να μείνουμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γιάννης Βούλγαρης.

-Παρόντες στην εκδήλωση Σημίτης, Βενιζέλος, απών ο Κουβέλης.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 58».

Η αίθουσα του Ακροπολ, τα θεωρεία, οι διάδρομοι, το ελάχιστο εκατοστό του θεάτρου κατελήφθη από τον κόσμο. Εκτιμάται ότι την παρακολούθησαν μέσα και έξω από το θέατρο πάνω από 2.000 άτομα.

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, πολλών υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπων της ΔΗΜΑΡ και των κινήσεων που τοποθετούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά και πλήθους κόσμου που ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, ο εισηγητής κ. Γ. Βούλγαρης ξεκαθάρισε, καταχειροκροτούμενος, ότι «δεν φτιάχνουμε κόμμα, δεν πάμε να γίνουμε αρχηγοί, δεν κάνουμε τη νέα κεντροαριστερά, μιας και υπάρχουν πολλές τώρα τελευταία, δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενοι, δεν είμαστε ΔΗΜΑΡ και συνεργαζόμενοι, δεν είμαστε βενιζελικοί, δεν είμαστε σημιτικοί, δεν είμαστε κουβελικοί, δεν είμαστε λυκουδικοί, οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική καριέρα, είμαστε, όμως, ενεργοί πολίτες».

«Ήρθαμε για να μείνουμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γιάννης Βούλγαρης.

Αντιτασσόμενος στον «νέο μικρό δικομματισμό» που καλλιεργείται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «ξαναπαίζοντας την Μεταπολίτευση ως φάρσα», αντιπαρέβαλε τη γέννηση του καινούριου μέσα από τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, μετά από πολιτική τομής με το παρελθόν, ώστε το νέο να μη γεννηθεί γερασμένο.

Ο ίδιος προανήγγειλε ένα Εθνικό Δίκτυο Επιτροπών Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

2001692

Νωρίτερα, αναφερόμενος στην «ελληνική Ελιά που σήμερα φυτεύουμε», ο Παρασκευάς Αυγερινός είχε κάνει λόγο για τη «μόνη σοβαρή συλλογική προσπάθεια του κεντροαριστερού, μεταρρυθμιστικού χώρου». Απαντώντας δε, σε όσους υποστηρίζουν ότι η «Κίνηση των 58» ήρθε είτε για να τορπιλίσει το ΠΑΣΟΚ είτε για να το σώσει εκλογικά, υποστήριξε ότι «δεν είναι ούτε τορπίλη ούτε σωσίβιο, αλλά πρόταση ενότητας».

«Δεν μας χρειάζονται τρίτοι και τέταρτοι πόλοι, όλοι μαζί μπορούμε να βρεθούμε», είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Τούντας. Απαντώντας σε όσους θέλουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως δεν είναι τώρα η ώρα, αφού προέχει η σταθερότητα της χώρας, που εξασφαλίζεται με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

«Εκτιμώ ότι είναι η ώρα να κάνουμε όλοι τον απολογισμό» σχολίασε ο Γιάννης Μπέζος, παρατηρώντας ότι αυτή τη στιγμή «η κοινωνία αισθάνεται το κενό, θέλει να αναφερθεί κάπου». Συμμετέχοντας στην «Πρωτοβουλία των 58», ο κ. Μπέζος ζήτησε «να γίνουμε παραδείγματα, όχι φορείς τίτλων και σημαιών» χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Σύμφωνα με το βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρη Ψαριανό, «η Πρωτοβουλία των 58 αφορά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», για αυτό και παίρνοντας το λόγο, υπογράμμισε: «να απευθυνόμαστε σε σκεπτόμενους πολίτες και όχι σε πελάτες περιστασιακούς ή μη».

Την εκδήλωση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε ο Γραμματέας της ΚΟ, Τάκης Ρήγας, δηλώνοντας ότι «δεν πάμε στις εκλογές απλώς για να αθροίσουμε τις δυνάμεις». Με έντονη δόση αυτοκριτικής, «Πολιτικά πρωτόπλαστοι δεν υπάρχουν. Όλοι έχουμε δαγκώσει το μήλο» κατέληξε ο κ.Ρήγας.

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην Πρωτοβουλία των 58 για τη δημιουργία της Κεντροαριστεράς επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, και τόνισε πως πρόκειται για μια αξιόπιστη πρωτοβουλία.

Πηγή φωτο: phosphotos

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα για ενότητα της «Κεντροαριστεράς» από την «πρωτοβουλία των 58»

Κάλεσμα Βενιζέλου στους «58» για ένωση με το ΠΑΣΟΚ

Ωσάν δείπνο... αποχαιρετισμού...

Σημίτης και Βενιζέλος στην εκδήλωση των «58»