ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημίτης και Βενιζέλος στην εκδήλωση των «58»

Σημίτης και Βενιζέλος στην εκδήλωση των «58»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς.

Σήμερα στις 19:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Ακροπόλ εκδήλωση στην οποία αναμένεται να δώσουν το «παρών» πολλά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. .

Ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, ο οποίος επιμελήθηκε και το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της «Πρωτοβουλίας των 58» θα είναι ο κεντρικός ομιλητής, επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση για τη δημιουργία της «Ελιάς».

Τη σκυτάλη θα λάβουν στη συνέχεια ο Παρασκευάς Αυγερινός, και ο Γιάννης Μπέζος, για να ακολουθήσουν τα στελέχη νεότερης γενιάς Πασχάλης Αγανίδης και Χαριτίνη Καρακωστάκη. Το λόγο αναμένεται να λάβει και ο Γιάννης Τούντας, ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Πολιτεία 2012».

Παρών στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αλλά και πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, (παρά τη στάση που τηρεί η ηγεσία του κόμματος) επιβεβαιώνοντας με την παρουσία τους την ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς, αλλά και του Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών.