ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βορίδης στο Υπουργείο Οικονομικών

Ο Βορίδης στο Υπουργείο Οικονομικών

Η μετακόμιση του κ. Στουρνάρα, ως Επιτρόπου στις Βρυξέλλες ή στην θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη με επικρατέστερο το πρώτο σενάριο, αναμένεται να προκαλέσει έναν ευρύ ανασχηματισμό.

Κυρίως όμως ανοίγει το δρόμο για την είσοδο του Μάκη Βορίδη στην κυβέρνηση και μάλιστα ως αντικαταστάτη του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

Ο Πρωθυπουργός έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις ικανότητες του κ. Βορίδη και θεωρεί ότι χρειάζεται συγκρουσιακούς και αποφασιστικούς υπουργούς σε καίριες θέσεις ευθύνης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η στήριξη που παρέχει στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη αφού θεωρεί ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας περνάνε μέσα από συγκρούσεις και ρήξεις.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι με την ανάδειξη σε ηγετικές θέσεις των κ.κ Βορίδη και Γεωργιάδη, αποκτά πρόσβαση στο λεγόμενο «ακροδεξιό ακροατήριο» και μπορεί να περιορίσει ενδεχόμενες εκλογικές απώλειες.

voridisgeor

Οι κ.κ Βορίδης και Γεωργιάδης αναδείχθηκαν από τον κ. Καρατζαφέρη. Φιλόδοξοι και οι δύο, αναζητούσαν από το 2007 την ευκαιρία να «ξεπλυθούν» από το ακροδεξιό παρελθόν τους και να γίνουν αποδεκτοί από το σύστημα. Την ευκαιρία αυτή την κυνήγησαν με κάθε τρόπο. Στήριξαν από την αρχή το μνημόνιο, επικρίνοντας τον κ. Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία για την αντιμνημονιακή τους στάση και ρητορική.

Όταν ο κ. Καρατζαφέρης διαπίστωσε τη μέγεθος της προσωπικής του φθοράς και την παράλληλη επέλαση της Χρυσής Αυγής, με την μετακόμιση του 70% των ψηφοφόρων του στο κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου, θέλησε να αποδεσμευθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου και να μην συναινέσει στο δεύτερο μνημόνιο.

Εκεί, τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ, βρήκαν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν το πλοίο που βυθιζόταν και να αναζητήσουν στέγη στη Νέα Δημοκρατία, μετά από συμφωνία που έκαναν με τον κ. Σαμαρά.

voridis

Οι φιλοδοξίες μάλιστα του κ. Βορίδη φτάνουν μέχρι την διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, με τη στήριξη μάλιστα του σημερινού Πρωθυπουργού, όταν και αν αυτός αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος ή όταν τεθεί, με οιονδήποτε τρόπο, θέμα ηγεσίας.

Ο κ. Βορίδης θεωρεί ότι η ανάληψη του Υπουργείου Οικονομικών θα του προσδώσει κύρος αλλά και θα αυξήσει την αποδοχή του από το πολιτικό σύστημα, ως ενός εκ των κεντρικών και βασικών παικτών.

Δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να φθαρεί πολιτικά αφού θεωρεί ότι όλα τα δυσάρεστα μέτρα έχουν ήδη παρθεί ενώ θα έχει συμφωνηθεί και το νέο μνημόνιο με τους όρους και τα μέτρα που θα το συνοδεύουν, από τον κ. Στουρνάρα.

Η απόφαση για την αναβάθμιση του κ. Βορίδη είναι δεδομένη και ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει. Μάλιστα σε συνομιλητές του, έχει εκμυστηρευθεί ότι μετάνιωσε που τον Ιούνιο του 2012, έκανε δεκτό το βέτο του κ. Κουβέλη για την συμμετοχή στην κυβέρνηση του κ. Βορίδη. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε απαιτήσει να μην συμπεριληφθεί στο κυβερνητικό σχήμα ο Μάκης Βορίδης λόγω του ακροδεξιού παρελθόντος του.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Βορίδης: Από την ΕΠΕΝ στο Μαξίμου

EYPΩEKΛOΓEΣ 2014: Έρχεται ηχηρό χαστούκι που δεν θα ξεχάσει ποτέ η ΝΔ

Υπέρ των πλειστηριασμών ακινήτων ο Βορίδης

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Τα πρώτα σενάρια ανασχηματισμού της Συγκυβέρνησης

Kοινοτικός Επίτροπος:Η μητέρα των μαχών μεταξύ Βενιζέλου-Στουρνάρα