ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ξηρός «τρομοκρατεί» το Μαξίμου

Ο Ξηρός «τρομοκρατεί» το Μαξίμου

-Να συλληφθεί πάση θυσία ο διαβόητος τρομοκράτης ζητά ο πρωθυπουργός.

-Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης είναι να μην προλάβει να «χτυπήσει» ο «Μανώλης» της «17Ν».

Νέο «πονοκέφαλο» και μάλιστα ισχυρό αποτελεί για την κυβέρνηση η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και οι απειλές που εκτόξευσε.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό, οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το «άρωμα» τρομοκρατίας που αναδύεται από τις στάχτες της «17 Νοέμβρη» δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα και πυροδοτούν εξελίξεις.

Είναι δεδομένο πως το θέμα του Χρ. Ξηρού θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ οι επιπτώσεις που θα έχει η εν λόγω εξέλιξη εκτός συνόρων και ειδικά σε μία περίοδο κατά την οποία κρίνεται στην κυριολεξία το μέλλον της χώρας, θα είναι καθοριστικές. Άλλωστε ήδη οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την έντονη δυσφορία τους για την απόδραση Ξηρού, με το State Department να ζητά την άμεση σύλληψή του.

Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης είναι να προλάβει ο διαβόητος τρομοκράτης να «χτυπήσει».

Προεκλογικά και εν όψει της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης με την τρόικα είναι το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε αυτή τη στιγμή το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Έτσι, είναι προφανές πως η ξεκάθαρη εντολή του Μαξίμου είναι να βρεθεί και να συλληφθεί πάση θυσία ο Χριστόδουλος Ξηρός και όσοι τον βοηθούν.

«Μάχη» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της επιστολής Γιωτόπουλου

Οι εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την προεκλογική ατζέντα. Παράλληλα μονοπωλεί την πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλοντας στο σκηνικό πόλωσης που έχει διαμορφωθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση «να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού. «Αντί η ΝΔ να καταφεύγει σε γελοίες επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, καλό θα ήταν να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χρ. Ξηρού, που εγείρουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες σχετικά με την κυβερνητική «ολιγωρία»», ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κυρίως χρειάζεται να απαντήσει στο κατά πόσο η αντιμετώπιση του Χριστόδουλου Ξηρού ως κρατουμένου, τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις άδειες του, διέφερε από αυτή των υπολοίπων και κατά πόσο αυτή η προνομιακή αντιμετώπιση συνέβαλε στη φυγή του. Αντί αυτού το κυβερνητικό κόμμα επιλέγει το δρόμο της μαύρης προπαγάνδας και της έμμεσης αξιοποίησης της υπόθεσης της 17Ν σε ένα ρεσιτάλ πλήρους πολιτικής ανευθυνότητας που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και αφήνει εντελώς έκθετο τον ίδιο τον κ. Σαμαρά» σημείωσε η Κουμουνδούρου.

«Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, από το να υιοθετήσουν απολύτως, τις γελοιότητες του αρχηγού των δολοφόνων της 17Ν, Γιωτόπουλου. Το ερώτημα είναι πλέον ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Ο Γιωτόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιωτόπουλο;» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου. «Όσο για την ταύτιση των απόψεών τους, αρκεί, απλώς, κάποιος να αντιπαραβάλει τις δηλώσεις τους» πρόσθεσε. «Τα συγχαρητήριά μας στη ΝΔ για τη νέα της συνταρακτική «αποκάλυψη» και το νέο δείγμα πολιτικής σοβαρότητας που έχει να επιδείξει προς τον ελληνικό λαό. Για τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από τη φυγή του Χ. Ξηρού έχει κάποια άποψη ή να περιμένουμε την απάντηση του ίδιου του X. Ξηρού;» ήταν η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της ΝΔ «συγκρούστηκε» με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο κ. Βαρεμένος ανέφερε για την κυβέρνηση, ότι είναι «επικίνδυνα αυτά που λένε μέσα στην αστειότητά τους». Παράλληλα, έκανε λόγο για «αστεία και επικίνδυνη επιχειρηματολογία» επισημαίνοντας ότι είναι μακριά από την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ η τρομοκρατία.

Διαβάστε επίσης:

«Μάχη» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της επιστολής Γιωτόπουλου

«Αντεπίθεση» ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ για την υπόθεση Χρ. Ξηρού

Γλέζος: Το σύστημα άφησε ελεύθερο τον Χρ. Ξηρό

Επιστολή Γιωτόπουλου: Κυβέρνηση και ΕΥΠ άφησαν τον Ξηρό να αποδράσει