ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από αειθαλές πάει να γίνει... φυλλοβόλο η ελληνική «Ελιά»!

Από αειθαλές πάει να γίνει... φυλλοβόλο η ελληνική «Ελιά»!

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η αποψινή συνάντηση του Βενιζέλου με τους «58» οι οποίοι θέτουν όρους, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Δεν πρόκαμε καν να συγκροτηθεί η ελληνική «Ελιά» και τα προβλήματα συνοχής της είναι εντονότατα, μέχρι μάλιστα του σημείου να απειλείται με... ξηρασία και μετάλλαξή της από αειθαλές σε φυλλοβόλο!

Το πρώτο «μπουρλότο» το έβαλε (ποιος άλλος;) ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος, ο οποίος από κει που παρακαλούσε τους «58» να συμπράξουν μαζί του, προκειμένου να κρυφτεί πίσω απ' τη «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» και να μειώσει τις παρενέργειες του επερχόμενου αρνητικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών, αίφνης τους άδειασε με την απόφαση που έλαβε με τον Σαμαρά να θεσμοθετήσει τον σταυρό προτίμησης για την εκλογή των ευρωβουλευτών.

1

Τότε οι (σημιτοφύλακες...) ηγήτορες των «58» αντιλήφθηκαν (!) ότι ο Βενιζέλος πάει να τους τη φέρει χοντρά, αφού ο ένας ευρωβουλευτής που αναμένεται να εκλέξει η «Ελιά» είναι σίγουρο πως θα προέρχεται απ' το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου, αφού σαφέστατα και διαθέτει πιο προβεβλημένα στελέχη-ψηφοσυλλέκτες, πέραν και των φιλικών σχέσεων που έχουν τα στελέχη αυτά -λόγω και της κυβερνητικής θητείας τους- με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ...

Σηκώθηκε λοιπόν πολύς κουρνιαχτός.

Και η αποψινή συνάντηση που θα έχουν οι «58» με τον Βενιζέλο στο υπουργείο Εξωτερικών (φαίνεται ότι ο υπουργός και αντιπρόεδρος το κάνει σημείο κομματικών συνάξεων!) θα κρίνει πολλά.

Ακόμα και τη συνέχιση του εγχειρήματος της «Ελιάς», σύμφωνα με στελέχη και της Χαρ. Τρικούπη αλλά και των «58»!
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εσωτερικό αυτής της Κίνησης υπάρχουν στελέχη τα οποία μετά το άδειασμά τους (δεν ήξερα, δε ρώταγαν;) απ' τον πολυμήχανο Βενιζέλο, προτείνουν να σταματήσουν οι διεργασίες συγκρότησης της «Ελιάς» και να συνεχιστούν μετά τις ευρωεκλογές!

Μεταξύ αυτών ο εκ της ΔΗΜΑΡ Γ. Γεωργάτος, οι καθηγητές Μουζέλης και Χατζημπίρος, καθώς κι ο ατύπως επικεφαλής των «58», καθηγητής Γ. Βούλγαρης!
Ενώ έγκυρες πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν ότι είναι... απογοητευμένος, λέει και ο εκ της ΔΗΜΑΡ φέρελπις και διεκδικών τα ηνία της «Ελιάς» Α. Παπαδόπουλος (δεν μάθαμε για τον Ψαριανό...).

Οι «58» απόψε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα απαιτήσουν απ' τον Βενιζέλο να μην τοποθετηθούν στο ευρωψηφοδέλτιο πρωτοκλασάτα και προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κάνουν πίσω στις αντιδράσεις τους για το σταυρό.

Ουσιαστικά δηλαδή θα του ζητήσουν να μην τοποθετηθούν στο ευρωψηφοδέλτιο στελέχη οπως η Φώφη Γεννηματά, ο Ν. Ανδρουλάκης και άλλα μιας παρόμοιας περίπου εμβέλειας.

Όπως είναι φανερό... άρχισαν (ΠΑΣΟΚ και «58») την... πολιτική συζήτηση!

Διαβάστε ακόμη:

Βούλγαρης: Αντιδεοντολογική η απόφαση για «σταυρό» στις ευρωεκλογές

Φυτρώνει η «Ελιά» μέσα από την «Κίνηση των 58»

Οι «58» βραχυκύκλωσαν για τις ευρωεκλογές