ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου κατά ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Σταθάκη

Κεδίκογλου κατά ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Σταθάκη

Εξηγήσεις για δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκη, ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση» ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί ο κ. Σταθάκης όταν λέει ότι η Ελλάδα «υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να αυξήσει τους φόρους κατά 5% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 10 δισ.

«Οφείλει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ να μας ενημερώσει σε ποιους Έλληνες θα αυξήσει την φορολογία. Μήπως σε μισθωτούς και συνταξιούχους, μήπως στους αγρότες ή τους ελεύθερους επαγγελματίες ή μήπως μαζί με αυτές τις κατηγορίες θα υπερφορολογήσει την ακίνητη περιουσία και τις καταθέσεις, όπως, άλλωστε, ορίζει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;»

«Περιμένουμε σήμερα ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποιον –συγκεκριμένο- τρόπο θα ανακουφίσει τον πόνο του Έλληνα από την χαμηλή φορολόγησή του» κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης, κατά τη συζήτηση με τίτλο «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης ημέρας» έκανε λόγο για χαμηλή φορολόγηση αναφερόμενος στην υστέρηση που παρουσιάζει η χώρα σε ό,τι αφορά στα έσοδα από τη φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μ.ο. της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης:

Δήλωση - «βόμβα» Σταθάκη: Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση