ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς και Αβραμόπουλος έβαλαν «φάκα» στα τρωκτικά «ύποπτων» ΜΚΟ

Σαμαράς και Αβραμόπουλος έβαλαν «φάκα» στα τρωκτικά «ύποπτων» ΜΚΟ

Πώς αποκαλύφθηκε το πάρτυ 176 αόρατων ΜΚΟ που απορρόφησαν εκατομμύρια από την ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ!

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Φρένο στο τρελλό πάρτι που είχαν στήσει διάφορα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος πίσω από αόρατες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έβαλαν με μεθοδικότητα και ήπιους τόνους ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο νυν υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, χάρη στις πρωτοβουλίες του οποίου αποδίδεται τώρα δικαιοσύνη.

Όταν διάβασε πορίσματα και εκθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση για τα έργα και τις ημέρες 176 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τον Δεκέμβριο του 2012, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έφριξε. Είχε προηγηθεί ερώτηση που είχε απευθύνει προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Στην έρευνα αναφερόταν ότι το υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδότησε πλουσιοπάροχα με εκατοντάδες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ απίστευτες, ανύπαρκτες και ύποπτες ΜΚΟ. Η υπόθεση με την υποτιθέμενη οργάνωση για την αποναρκοθέτηση περιοχών που ζημίωσε το Δημόσιο με 9 εκατ. ευρώ με χρήματα που δόθηκαν από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών είναι μία από τις κραυγαλέες υποθέσεις που απεκάλυψε η έρευνα την οποία παρήγγειλε τότε ο κ. Αβραμόπουλος, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η αρχή έγινε από το 2000, όταν ο κ. Κώστας Σημίτης εμφανιζόταν ως ο πρωθυπουργός μιας «ισχυρής Ελλάδας» και επέτρεπε στον υπουργό Εξωτερικών του, τον εμπνευστή της φράσης «Λεφτά υπάρχουν» κ. Γιώργο Παπανδρέου να σκορπά χρήματα. Κάθε απίστευτος τύπος που περνούσε από το νεοκλασσικό μέγαρο της λεωφόρου βασιλίσσης Σοφίας και υποδυόταν τον πρόεδρο ή των εκπρόσωπο μιας ΜΚΟ εξασφάλιζε χρηματοδότηση από του υπουργείο Εξωτερικών!

Τα στοιχεία αυτά ήρθαν στην επιφάνεια στα μέσα Δεκεμβρίου 2012, όταν ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αποκάλυψε το απίστευτο πάρτυ που έγινε με δανεικά λεφτά του Δημοσίου, όπως είχε αποκαλύψει τότε το newsbomb.gr.

vromo

Χαρακτηριστικό γεγονός είναι ο υπερδιπλασιασμός των δαπανών προς τις ΜΚΟ από το 2002 στο 2003, όταν τα κονδύλια ανήλθαν σε 18,096 εκατομμύρια ευρώ!

Επί υπουργίας του γνωστού στενού συνεργάτη και «κηπουρού» του κ. Παπανδρέου, του κ. Δημήτρη Δρούτσα ανακοινώθηκε η δραστική περικοπή των κονδυλίων προς τις ΜΚΟ σε 1,95 εκατ. ευρώ. Αυτό συνέβη το 2010, όταν η χώρα συνήψε το Μνημόνιο και άρχισε ο «Γολγοθάς» της κρίσης για τον ελληνικό λαό. Η έρευνα Αβραμόπουλου αποκάλυψε ότι παρά τις επίσημες τοποθετήσεις του κ. Δρούτσα διαπιστώθηκε από τον έλεγχο μια αδικαιολόγητη αύξηση στα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια». Εκείνη τη χρονιά προβλέπονταν δαπάνες 18 εκατ. ευρώ και τελικά δόθηκαν 56,073 εκατ. ευρώ!

Ο Αβραμόπουλος σε Σαμαρά

Ενήμερος από την πρώτη στιγμή ήταν ο κ. Σαμαράς, ο οποίος φέρεται να ενθάρρυνε τον κ. Αβραμόπουλο να κάνει το δέον και το νόμιμο ώστε να σπάσουν τα αποστήματα που οδήγησαν τη χώρα στις Συμπληγάδες της κρίσης. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών ζήτησε άμεσα την παρέμβαση του τότε οικονομικού εισαγγελέα κ. Σπύρο Μουζακίτη ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος. Ύστερα από 14 μήνες, η πρωτοβουλία του κ. Αβραμόπουλου φαίνεται πως στέφθηκε από επιτυχία αφού αποδόθηκαν ευθύνες σε πρόσωπα που ενέχονται σε μία υπόθεση ενώ ακολουθούν κι άλλες.

Η στιχομυθία στο Μαξίμου

Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, οι πληροφορίες που διαρρέονται από αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο σημερινός υπουργός Εθνικής Αμύνης δέχθηκε ιδιαίτερη φιλοφρόνηση από τον πρωθυπουργό σχετικώς με την έκβαση της απάτης εις βάρος του Δημοσίου από την ΜΚΟ για τις αποναρκοθετήσεις.

Ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ζήτησε και επέτυχε να λήξει το θέμα με τη φορολόγηση του επιδόματος επικινδυνότητας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάτω απ' αυτό το κλίμα, ο κ. Σαμαράς έκανε δεκτή την πρόταση κι έτσι δεν τίθεται θέμα περικοπής ή φορολόγησης του επιδόματος. Αντιθέτως, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, «θα επιστραφεί αυτούσιο στους δικαιούχους του».

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Αβραμόπουλος φώναξε εισαγγελέα στο ΥΠΕΞ για 176 ΜΚΟ