ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος ενθάρρυνε το Κόσσοβο να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Σερβία

Ο Βενιζέλος ενθάρρυνε το Κόσσοβο να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Σερβία

Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωατλαντική πορεία του Κοσσόβου αρκεί να ικανοποιηθούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου Χασίμ Θάτσι.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσει ο διάλογος με το Βελιγράδι ώστε να εδραιωθεί η σταθερότητα και να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης στην περιοχή. Συνεχάρη δε την ηγεσία του Κοσσόβου για το θάρρος και την αποφασιστικότητα που επέδειξε κατά τη διαδικασία του διαλόγου. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα προωθούν τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές, τη δημιουργία κράτους δικαίου το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

venizelos-570

Σε διμερές επίπεδο ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση ενθαρρύνει τις επενδύσεις Ελλήνων επιχειρηματιών στο Κόσσοβο. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου χαρακτήρισε σημαντική την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρω-ατλαντική πορεία της χώρας του. Ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί στην Αθήνα γραφείο συνδέσμου του Κοσσόβου. Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε επίσης στην Πρίστινα με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοκσάι. Σήμερα το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος αναχώρησε οδικώς για τα Σκόπια όπου αύριο θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε επίσης:

Σκόπια: Διαμαρτυρίες για την επίσκεψη Βενιζέλου