ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Αριστερά θα ενώσει τους Έλληνες

Τσίπρας: Η Αριστερά θα ενώσει τους Έλληνες

Εθνικές εκλογές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές «βλέπει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την κυβέρνηση που σκοπεύει να σχηματίσει, εάν κερδίσει τις εθνικές εκλογές, τις προτεραιότητες και τις επιλογές του σε κρίσιμα θέματα, αλλά και για τη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, με αντικείμενο το "ελληνικό ζήτημα", μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ".

Προεξοφλεί ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ενώ δεσμεύεται ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν και προσωπικότητες που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι η νέα δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» τονίζει ο κ. Τσίπρας και εκτιμά ότι εκφράζει όμως «τους πολίτες με πιο συντηρητικές επιλογές, διότι τα μεσαία στρώματα έπαψαν πια να εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την αυτοδυναμία και τονίζει: «Δεν θα συγκροτήσουμε μια κομματική "κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ", αλλά μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι θα επιδιώξουμε πολιτικές συνεργασίες με προσωπικότητες και πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΣΥΡΙΖΑ(...). Η Αριστερά θα ενώσει τους Έλληνες. Οι κρίσεις χρέους είναι η δεύτερη πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τους πολέμους και η ενότητα είναι όρος επιβίωσης και νίκης».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι εάν εκλεγεί, θα ξεκινήσει μια πορεία διαπραγμάτευσης και θα ζητήσει σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το χρέος, «με θέμα τη συλλογική και αλληλέγγυα αντιμετώπιση της κρίσης του δημοσίου χρέους», η οποία θα είναι, όπως λέει, «η αφετηρία μιας καλά σχεδιασμένης και ψύχραιμης, αλλά ταυτόχρονα σκληρής και διεκδικητικής διαπραγμάτευσης».

«Δεν θα προβούμε σε μονομερείς κινήσεις. Ούτε όμως θα διστάσουμε να τις κάνουμε αν τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Όλοι γνωρίζουν ότι μια πιθανή αδιαλλαξία απέναντι στην Ελλάδα μπορεί να "ξυπνήσει" πολλά εν υπνώσει "ηφαίστεια χρέους" στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

Κεδίκογλου για Τσίπρα: Η πολιτική ανοησία και η ανοησία έχουν όρια