ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε νέο ΠΑΣΟΚ

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε νέο ΠΑΣΟΚ

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι εξελίσσεται σε νέο ΠΑΣΟΚ.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διαγραφή μέρους του χρέους, κοροϊδεύει συνειδητά, αφού και αυτό παραπέμπει σε ευρωπαϊκές διασκέψεις και συμφωνίες, που ακόμη και αν επιτευχθούν, θα υπάρχουν σκληρά ανταλλάγματα, τα οποία θα πληρώσει πάλι ο λαός», υποστηρίζει ο κ. Κουτσούμπας και προσθέτει ότι η κριτική του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη Ν.Δ. είναι κριτική στις δύο διαφορετικές συνταγές αστικής διαχείρισης που κινούνται εντός των τειχών της Ε.Ε.,του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και γι΄αυτό είναι από χέρι αντιλαϊκές.

Κληθείς να σχολιάσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για επιστροφή του πρωτογενούς πλεονάσματος στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, κάνει λόγο για «εμπαιγμό» και σημειώνει ότι «αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί, με όποια κυβέρνηση αποδέχεται τον στόχο του πλεονάσματος. Γιατί για να προκύπτει συτό το πλεόνασμα, πρέπει να αφαιρείται ένα όλο και μεγαλύτερο ποσό που θα κατευθύνεται στο κεφάλαιο».

Σε ό,τι αφορά τέλος τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τονίζει ότι η μάχη κρίνεται στον πρώτο γύρο και εκεί «πρέπει ο λαός να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ».