ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FAZ: «Ενθάρρυνση» από Γκάουκ-«παράκληση» από την Ελλάδα

FAZ: «Ενθάρρυνση» από Γκάουκ-«παράκληση» από την Ελλάδα

Η φωτογραφία του προεδρικού ζεύγους στον βράχο της Ακρόπολης με φόντο το αττικό δειλινό ξεχωρίζει στις εσωτερικές σελίδες της Frankfurter Allgemeine.

Η εφημερίδα παραθέτει απόσπασμα από συνέντευξη του Γιόαχιμ Γκάουκ σε αθηναϊκή εφημερίδα, στην οποία ο πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρεται στις δυσκολίες και τις κοινωνικές συνέπειες του ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης: «Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν αυτή τη δύσκολη πορεία- και αυτό όχι για να ικανοποιήσουν την Ευρώπη, αλλά για το δικό τους συμφέρον» ανέφερε ο Γιόαχιμ Γκάουκ.

Το «παρών» στον ιερό βράχο της Ακρόπολης δίνει και ο ρεπόρτερ της εφημερίδας Bild, στον οποίο ο Γιόαχιμ Γκάουκ δηλώνει: «Αν και είχα κάνει αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα». Η Bild υπενθυμίζει ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος της Γερμανίας θα αποτίσει φόρο τιμής για τα θύματα των ναζί στο χωριό Λιγκιάδες της Ηπείρου. Παραθέτει όμως και μία επικριτική δήλωση του ιστορικού Άρνουλφ Μπάρινγκ: «Το να αποτίνεις μόνο φόρο τιμής δεν διανοίγει προοπτική για το μέλλον, είναι λυπηρή η επιφυλακτικότητα του Γιόαχιμ Γκάουκ» υποστηρίζει ο Μπάρινγκ.

πηγη DW

Διαβάστε επίσης

Γερμανικός Τύπος: Ο Γκάουκ απορρίπτει το αίτημα για επανορθώσεις