ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριγμα στις τράπεζες ο νέο κώδικας για τα «κόκκινα» δάνεια

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριγμα στις τράπεζες ο νέο κώδικας για τα «κόκκινα» δάνεια

Τις αντιρρήσεις του για τον νέο κώδικα δεοντολογίας της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συγκεκριμένου τμήματος η όλη υπόθεση αποτελεί μία «επιμελώς καλυμμένη εκμετάλλευση της αδυναμίας και της ανάγκης για επιβίωση, που αντιμετωπίζουν οι εξαθλιωμένοι δανειολήπτες».

Σε ό,τι αφορά τις υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις - όπως η εθελοντική παράδοση του ενυπόθηκου ακινήτου, η μετατροπή σε χρηματοδοτική ρύθμιση και αρκετές ακόμη - υποστηρίζεται ότι αποτελούν μία «εφιαλτική πραγματικότητα για τους υπερχρεωμένους, που αντιμετωπίζουν το φάσμα να βρεθούν ενοικιαστές στο ίδιο το σπίτι τους, ή και να εξαναγκαστούν σε εθελοντική μεταβίβαση της περιουσίας τους».

Προστίθεται ακόμη ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης αποσκοπούν στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων των τραπεζών αλλά και στην «άλωση της ιδιωτικής περιουσίας μέσα από την δήθεν προσπάθεια ανακούφισης των δανειοληπτών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Μετά τη δημόσια περιουσία σειρά έχει η ιδιωτική».

Διαβάστε επίσης:

To πλήρες κείμενο της συμφωνία με την τρόικα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ