ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτείται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Παραιτείται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Βαρύ κλίμα στο Μαξίμου για τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που ενδέχεται να παραιτηθεί και εντός της ημέρας.

Η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσαυτάρη ολοκλήρωσε το πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου που αφορά το γάλα και το απόγευμα ο Υπουργός Ανάπτυξης θα ενημερώσει τους Βουλευτές που θα κληθούν να το ψηφίσουν.

Αυτός που είναι πραγματικά σε δυσχερή θέση είναι ο κ .Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έχει ήδη γίνει δέκτης της δυσφορίας του Μεγάρου Μαξίμου στις επαφές που είχε με τον κ. Μπαλτάκο και τον κ. Σταμάτη.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που εκλέγεται στη Λάρισα, θεωρεί καταστροφική για την ελληνική κτηνοτροφία τη συμφωνία για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλατος και «σήκωσε» πολύ ψηλά το θέμα, ευελπιστώντας ότι θα έχει και τα ανάλογα οφέλη από μια ενδεχόμενη υποχώρηση της κυβέρνησης ή από έναν συμβιβασμό με την τρόικα.

Μόνο που έπεσε έξω.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει και αυτό κατέστη σήμερα σαφές κατά τη διάρκεια της συνάντησης των κ.κ Χατζηδάκη και Τσαυτάρη, που απορρίπτουν τις κύριες προτάσεις των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων. Επιπλέον η τρόικα έχει θέσει το όλο ζήτημα, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης και είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα της σταδιακής απελευθέρωσης της αγοράς στα φαρμακεία και της παράτασης στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλατος, αποτέλεσαν όρο της τρόικας και των δανειστών προκειμένου να υποχωρήσουν από την απαίτηση τους για νέα μέτρα.

Ο κ. Χαρακόπουλος εγκλωβίστηκε και πλέον έχει δύο επιλογές:

- H μία είναι να υποβάλει την παραίτηση του από Υπουργός αλλά η επιλογή αυτήν δεν του λύνει εν μέρει το πρόβλημα αφού, ως Βουλευτής, θα κληθεί να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

- Η δεύτερη είναι να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, αποδεχόμενος και τις ρυθμίσεις για το γάλα.

Ο κ. Σαμαράς φέρεται έντονα ενοχλημένος από τον κ.Χαρακόπουλο, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ανασχηματισμού θα ήταν βέβαιη η αποπομπή του από την κυβέρνηση.

Ο Υπουργός κ.Τσαυτάρης είχε ανάλογες απόψεις, με αυτές του κ.Χαρακόπουλου αλλά αναδιπλώθηκε μετά από παρέμβαση του κ.Βενιζέλου του οποίου τυγχάνει προσωπικός φίλος αλλά και επιλογή.

Όσοι γνωρίζουν τον κ.Χαρακόπουλο, θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου μάλλον υποτιμά την αντίδραση του , υπαινισσόμενοι ότι ο Λαρισαίος βουλευτής μπορεί να φτάσει ακόμα και στην παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρακόπουλος περιμένει να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, για δεοντολογικούς λόγους αλλά και με την κρυφή ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των κτηνοτρόφων. Αν αυτό δεν συμβεί τότε θα υποβάλει την παραίτηση του, ίσως και εντός της ημέρας αν κατατεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο.

Το ερώτημα είναι αν θα επιλέξει την καταψήφιση του νομοσχεδίου και την διαγραφή του ή αν θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο παραιτούμενος και από το βουλευτικό αξίωμα.

Διαβάστε επίσης:

«Λερναία Ύδρα» το πολυνομοσχέδιο για την κυβέρνηση