ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προσλήψεις «ένας προς πέντε» και για τους ιερείς

Μητσοτάκης: Προσλήψεις «ένας προς πέντε» και για τους ιερείς

Διευκρινήσεις σχετικά με το καθεστώς προσλήψεων στο Δημόσιο έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ξεκαθαρίζοντας πως από τον κανόνα «ένα προς πέντε» δεν πρόκειται να εξαιρεθούν ούτε οι ιερείς.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου, το οποίο και διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση που είχε απευθύνει στον Κυριακό Μητσοτάκη ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, με την οποία ζητούσε την άρση του μνημονιακού περιορισμού στις προσλήψεις ιερέων στις ακριτικές Μητροπόλεις, καθώς με το υπάρχον καθεστώς είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν σε πολλά χωριά.

Στην απάντησή του, ωστόσο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επαναλαμβάνει ότι, με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013- 2016, έως την 31η Δεκεμβρίου 2016 ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά, από τον λόγο «ένας προς πέντε» (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων.

Όπως, πάντως, ενημερώνει ο κ. Μητσοτάκης, οι εκκρεμότητες των διορισμών υποβάλλονται μέσω του αρμοδίου υπουργείου προκειμένου να υπάρξει συνολική εκτίμηση των αναγκών και το υπουργείο, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2014- 2016 και των περιορισμών που τίθενται από τις διατάξεις του Ν. 3833/2010, εξετάζει όλες τις περιπτώσεις διορισμών που εκκρεμούν, προκειμένου να προωθηθεί η ολοκλήρωση των σχετικών πράξεων εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΑΣΕΠ για όλα στο Δημόσιο