ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σούρλας: «Αποτρόπαιο έγκλημα η διαπλοκή στο χώρο του αθλητισμού»

Γ. Σούρλας: «Αποτρόπαιο έγκλημα η διαπλοκή στο χώρο του αθλητισμού»

«Αποτρόπαιο έγκλημα» χαρακτήρισε τη διαπλοκή και τη διαφθορά στον χώρο του αθλητισμού, ο γγ Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, κατά τις εργασίες ημερίδας με θέμα «Διαφάνεια στον Αθλητισμό» που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Σούρλας τόνισε ότι «ο αθλητισμός, που εκφράζει και το επίπεδο πολιτισμού μίας χώρας, όχι μόνο δεν πρέπει να μολύνεται από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, αλλά να αποτελεί το εφαλτήριο για τη γενικότερη προσπάθεια εξυγίανσης και θωράκισης της χώρας από τα νοσηρά αυτά φαινόμενα».

Ακόμη, ο γγ Διαφάνειας επισήμανε ότι ο «αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ηθικού, κοινωνικού υποβάθρου, πάνω στο οποίο θα μπορέσουν να αποδώσουν οι νόμοι και οι θεσμοί για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης».

«Αυτά μπορούν να επιτευχθούν με την παιδεία, με την εισαγωγή μαθημάτων και προγραμμάτων δράσεων στα σχολεία, προσαρμοσμένα στο ολυμπιακό ιδεώδες, που αποτελεί σύστημα αξιών. Με τη διαπαιδαγώγηση των νέων στον σεβασμό των νόμων, την καλλιέργεια της ηθικής συνείδησης του ολυμπιακού πνεύματος στον αθλητισμό» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρός αθλητισμός με... χορηγίες σε ΔΕΚΟ γίνεται;

Προκλητικά... κυβερνητικά παιχνίδια με την καταπολέμηση του ντόπινγκ!